Mi a véleményetek a Synopharm egész előlt vírus tartalmazó koronavírus vakcináról?
Nekem ez a legszimpibb az összes oltás közül. Oké a többi új technológia, de nem én akarok lenni a kísérleti alany, imádom, amikor azzal jönnek az emberek, hogy hát telefonból se vonalast használsz, hát igen bszod te a telefont nem is adatom be magamnak.
Szerintem ez a legtermészetesebb vakcina fajta, beadják neked az elölt vírust, gyakorlatilag ha elkapod is ugyan ez történik, csak nem elölt vírussal, szóval örülök neki, hogy ekkora az utálat ezzel a vakcinával kapcsolatban, legalább fixen jut nekem.
A tudomány ami a vakcinát létrehozta nem új, több tíz éve létezik, pl. a Hepa A, polio, veszettség, influenza elleni vakcina is mind elölt vírust tartalmaz, kár tehát azon vitatkozni, hogy "működhet-e egyáltalán" a vakcina. Igen.
Ugyanakkor, sem a Sinopharm klinikai kísérleteiről, sem az eddigi oltási tapasztalatokról nincsen elég adat, úgyhogy egész egyszerűen nincsen elég információ ahhoz, hogy megalapozott döntést lehessen hozni a hatékonyságáról és a potenciális engedélyezéséről. Nem vélemény kérdése. Ha bizonyos dolgokat tudunk, akkor lehet objektív döntést hozni, ha nem tudunk, akkor nem lehet. További tény, hogy sem az USA-ban, sem Kanadában, sem az EU-ban, sem Izraelben, sem semmilyen normális helyen nem oltanak a Sinopharm-al, pont a fentiek miatt. Úgyhogy aki utazási céllal oltakozna, annak nagy öngól ezt - a dolgok jelenlegi állása szerint - beadatni.
Még egyszer, ez nem azt jelenti hogy ne lenne jó a vakcina, sőt. Ez annyit jelent hogy ez a kérdés a rendelkezésre álló adatok alapján objektíven nem megítélhető, és a magyarok voltak az egyetlenek a modern világban akiket ez úgy tűnik hogy nem zavart.
Átlagos vakcina. Nem a leghatékonyabb de talán a legmegbízhatóbb mert régi technológiával készült. Drága előállítani és idehaza rengeteg áll rendelkezésre.
Felmérések szerint 73% körüli védettséget nyújt ami megfelelő, azonban elég hosszú időt igényel amíg ez kialakul. 2 hét a 2. oltás után, szóval elméletileg addig elkaphatja az aki a Synopharhm-t kapta.
Megfelelő védelmet csak a 18-60 év közötti korosztálynak nyújt, felette beszámoltak többek is hogy nem alakult ki megfelelő immunitás.
Én magam azt vettem fel mert azt volt, meg mert kimondottan elölt vírusost akartam a mutációk miatt. Nem volt mellékhatása.
Ha valaki utazni szeretne akkor viszont inkább Astrá-t mondanám mindenképpen, meg elvileg hatékonyabb is. Szóval így utólag inkább azt venném fel de ezzel sem feltétlen nyúl mellé az ember.
ma 15:00
"Felmérések szerint 73% körüli védettséget nyújt ami megfelelő, azonban elég hosszú időt igényel amíg ez kialakul. 2 hét a 2. oltás után, szóval elméletileg addig elkaphatja az aki a Synopharhm-t kapta.
Megfelelő védelmet csak a 18-60 év közötti korosztálynak nyújt, felette beszámoltak többek is hogy nem alakult ki megfelelő immunitás."
Pont erről beszélek, amikor azt mondom, hogy nincs adat. Ezek nemlétező számok. Egy vakcina engedélyeztetését 3 klinikai kísérleti fázis előzi meg, az első a legkisebb, az utolsó a legnagyobb lélekszámú (az már általában több tízezres nagyságrend). A Sinopharm klinikai kísérleteinek 3. fázisáról nem publikálták egyelőre a számokat. Ami alapján ezt leírod az egy párezer kínain, az ottani, vuhani variánson több mint 1 éve elvégzett klinikai kísérlet eredménye, ami a mi szempontunkból egyáltalán nem reprezentatív.
1. A technológia régóta használt, jól bevált, papíron működik (és ez a leghatékonyabb a mutációk ellen)
2. A hatékonyságáról az adatok nagyon megoszlanak.
3. A dokumentációja finoman szólva elnagyolt a többi vakcina dokumentációjához képest. (Ezért is sok a találgatás.)
4. Arab tapasztalatok szerint (és a WHO) szerint 60 év felett alig több, mint a semmi, de olykor a fiatalabbaknál sem alakul ki kellő védettség, ezért próbálkoznak 3. adaggal, kérdés, hogy ha 2 adag nem volt megfelelő hatású, mit segít azon egy 3.
5. Kínai... ez van, akinek kizáró ok, mások szerint még előny is (ha elfogadjuk azt a feltételezést, hogy kínai laborból szökött a vírus)
Az én véleményem az, hogy jobb, mint a semmi, de ha lehet választani, akkor minden más Magyarországon elérhető vakcina beelőzi nálam. Nekem felajánlották, én nem fogadtam el, 10 nappal később volt Pfizeres versenyfutás, annak keretében én is kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!