Ha az egyik fél HIV es és minden nélkül szeretkeznek?
Erről megoszlanak a vélemények, de ha kötőhártyába kerül a vírus is fertőzhet, sportolóknál is megfigyelték már, hogy mikrosérülésen keresztül terjed, persze ezzel sem ért mindenki egyet.
HIV es családba született gyerekekről is hallottam már dolgokat, de nem tudom eldönteni abból mi igaz.
#7, de azért ők szoktak tudni róla. Szerintem nem éri meg a házasodásra alkalmas kort a fertőzötten született gyerek, ha nem kezelik. És ha kezelik, akkor meg ő nem fertőz többé.
Ha a párod épp fertőzött, akkor monogám kapcsolatban is ugyanúgy elkapod. De ettől még segít a monogám életmód, mert minél több emberrel lépsz kapcsolatba, annál több az esélye, hogy lesz közöttük egy beteg.
Természetesen a monogámság a lényeg, nem az, hogy ez le is van-e írva. Ugyanígy, ha valaki nem határozza el, hogy vénlány lesz, de bűn ronda és senki nem akar vele összeállni, az is elég jól véd a fertőzésektől. Pont annyira, mintha saját elhatározásból nem feküdne le senkivel, mert mondjuk apáca akar lenni.
Viszont sokaknak segít, ha a döntéseiket, például azt, hogy monogám kapcsolatot kívánnak egy másik emberrel létesíteni, írásba foglalják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!