Milyen ha vért vesznek tőled?
Semmi különös leültetnek egy fotelba belédtolnak egy tűt és vársz. 10 perc alatt megvan, ha rosszul vagy a vértől ne nézz a tasakra.
Lényeg, hogy én utána mindig lelkesen felálltam és mentem a dolgomra, de olyankor mindig az ájulás kerulgetett, szóval várj egy fél órát mielőtt elindulsz.
Tetszik a neved :D .
Egyébként emberfüggő. Van, aki viszolyog a tűtől és érdekes módon pont azoknak annyira nem fáj fizikailag annyira a vérvétel, mert jobban leköti őket a tű és a vér elleni irtózat.
Ha valakinek gyakran szúrják a kezét (mert mondjuk plazmát ad), akkor neki fel se tűnik.
Én azt tudom neked javasolni, hogy amikor szúrni készülnek, szorítsd ökölbe a kezed, mert ez felére tudja csökkenteni a szúrástól keletkező fájdalom mértékét. De elvileg az ápolók is javasolják, hogy ezt tedd meg.
Az első a véradásról beszél (minek), nyilván nem értette meg a kérdést.
Rákos betegként volt elég böködéshez szerencsém az emúlt 11 évben...
Hogy válaszoljak is: a vérvétel néhány másodperces dolog. Elszorítják a könyökhajlat felett egy gumiszalaggal a felkarod. Ezáltal kicsit nő a vérnyomás az elszorított területen, jobban eltalálhatóak a vénák. Megböknek (ezt érezni fogod) de csak annyira fáj, mint egy tűszúrás (mert hát az). Ha gyakorlatlan és/vagy rossz technikával szúr meg az asszisztens az azért fáj. 1-2x volt, hogy úgy fájt, hogy 45 éves létemre hangot adtam ki, átszúrták a véna hátsó falát is és jó tenyérnyi folton lila lett a bőröm alatt...
"Egyébként nagyon fáj vagy megsem érzem? igazából a vértől alapból rosszul vagyok szóval nem tudom hogy fog menni."
Ez egy semmiség, ami kicsit kellemetlen, de semmi több. Nem kell odanézned, akkor semmi dolgod nem lesz a vérrel. Azt az asszisztens elintézi. Nézz másik irányba. És mondogasd magadban, hogy "semmiség, egy kis tűszúrás, a jóisten vigyázz rám". Vagy Oprah, vagy a felső erő, akiben bízol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!