Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért mondják egyesek, hogy...

Miért mondják egyesek, hogy az oltással téged is védelek, amikor ez nem igaz?

Figyelt kérdés

Ez egy önző magatartás, amikor a hipochonder ürügyet keres arra, hogy hősnek állítsa be magát. Csakhogy mindenütt azt hallani, hogy az oltott emberek is elkaphatják és fertőzhetnek, az oltás csak abban segít, hogy ő maga ne legyen súlyos beteg. De jobb a saját félelmet úgy beadni, hogy ezzel mást is védek, holott az ilyen emberek szoktak a leggusztustalabbul nyilatkozni, ők szokták a covidban nem hívők és családtagjaik halálát kívánni, stb. De őket úgyis megvédi a csodavakcinájuk, akkor nekik nem mindegy, hogy az ellenségeik betegek lesznek-e vagy sem? Ők nem mást védenek, nem is akarnak mást védeni, csupán magukat. De ez az ő dolguk, tegyék nyugodtan, csak ne játszák el a hőst a gyávaságukkal.

[link]

2021. ápr. 20. 11:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
30%
10.Csakhogy a kérdés nem erről szólt,hanem arról a bizonyos emberi tulajdonságról amit a kérdező felvetett.
2021. ápr. 20. 12:29
 12/14 anonim ***** válasza:
69%
#11, lehet hogy én nem tudok olvasni, de szerintem a kérdező megfogalmazása tartalmazza, hogy az egyik ember oltása egyáltalán nem segít a másik ember védelmében. Ami tényszerűen nem igaz.
2021. ápr. 20. 12:31
 13/14 anonim ***** válasza:
45%
Kérdező, tudták előre, hogy a nép így fog reagálni. Ügyesen ki lett találva ez az egész. Nagyon ügyesen... És aki félti az életét, azt rá lehet venni szinte bármire, mert a félelem elhomályosítja a látást.
2021. ápr. 20. 12:56
 14/14 Katenusz válasza:
63%

Eléggé nagy a káosz az információkban.

Vannak régi oltások, amiket ha az ember megkap, az egész életére védettséget ad. Ilyenek a gyermekkorban kapott oltások nagy része. Van például a himlő elleni oltás, ami nem tud teljesen megvédeni, de ha elkapod, akkor viszonylag enyhe tünetekkel megúszod. Ez a bárányhimlő.

Ezeken kívül vannak az influenza elleni oltások, az agyhártyagyulladás elleni, a méhnyakrák elleni, stb. Ezek viszonylag újak és annak ellenére, hogy nem kilenc hónapja használják, még mindig nem világos, hogy milyen hosszútávú mellékhatásokat okozhatnak. De mivel minden egyes ember szervezete más, így ezt nagyon nehéz és sok idő megállapítani. És ne felejtsük, hogy a járványok és védőoltások esetében statisztikákról beszélünk...tehát ha csak 0,0001 %ban okoz bármilyen elváltozást, ha pont te vagy az a 0,0001 %, akkor ez téged nem fog vigasztalni.

Az oltás azért van, hogy kiváltsa az immunválaszt a szervezetből. Ha ez sikerült, akkor védett vagy. Ha elkapod konkrétan a betegséget és túléled, akkor védett vagy. Ha az oltásra sem reagál a szervezeted és el sem kapod a betegséget, akkor szintén nem kell aggódnod. Legalábbis egészen mostanáig így működött a világ és a benne élő emberek szervezete.

Én azt támogatom, hogy mindenki döntse el szabadon, mit vállal be, legyen mindenki magánügye. Ne akarja senki rám kényszeríteni a félelmeit. Ha én beoltatom magam, akkor védve vagyok. Az kell féljen, aki nem oltatta be magát. Ilyen egyszerű. Meg tanulni felelősséget vállalni a saját döntéseinkért és nem másokat hibáztatni az esetleges kudarcainkért. Így a következményeket is tudjuk vállalni.Ez egyébként minden témában igaz, nem csak ebben.

2021. ápr. 21. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!