Akkor most én is karanténban leszek?
Üdv!
Páromnak szombat délután pozitív lett a tesztje(tünetei is vannak), az enyém negatív(csak picit köhögök).
Páromnak mondták, hogy megtették a bejelentést és karantén, majd hétfőn hívják és küldik a határozatot, de rám nem tértek ki és itthon kezdtem el gondolkodni rajta..
Hétfőn hajnalban melóba kellene mennem... ilyenkor engem is karanténba tesznek vagy csak a páromat?
Azért kérdezem, mert már hallottam történeteket mindkét esetről...
Előre is köszönöm!
Szia!
Ha egy háztartásban éltek neked sem szabad menned sehová.
A tiéd is pozitív lesz 1-2 napon belül, nyugi.
"A tiéd is pozitív lesz 1-2 napon belül, nyugi."
Kivéve ha nem.
Kontakt vagy-karantén
Pozitív vagy-karantén
Karantén mind két esetben van.
Legalább, ha átesel a víruson, egy ideig rezisztens leszel.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Biztos ami biztos nem mentem ma én sem sehova, de akkor maradok itthon. Holnap reggel meg hívom a céget.
Még egyszer köszönöm és jó egészséget mindenkinek!
Nagyon jó, hogy rákérdeztél, és hogy felelősségteljesen döntöttél! <3
A háziorvosodat mindenképpen hívd fel, hogy tudjon róla! Mivel szoros kontakt vagy, így neki is le kell jelentenie, plusz felírhat gyógyszert a korai tünetek kezelésére, követheti az állapotodat, nomeg kiír betegszabira. (Ha van valamilyen egészségbiztosításod, azzal a papírral tudsz intézkedni.) Ő tud majd 1-2 nap múlva új tesztet kérni, ha negatív vagy akkor is, akkor valószínűleg feloldja a karanténod, ha pedig pozitív, akkor tudja követni az állapotod.
Multivitamint, 2-4000NE D-vitamint, cinket, 1000mg C-vitamint kezdj el szedni (a webpatikák egy részénél van már 24 órás kiszállítás is!), ha estleg kijönnek a tünetek ez egy paraszthajszállal javít a helyzeten, és a kiindulóponton. Ez csak javaslat, a dokidnál kérdezz rá, beszéljétek meg ezt is. Sok folyadék!
Remélem, minden rendben lesz veletek!
Jó egészséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!