Hogy gondolod, hogy erre a kérdésre bárki is tudja a választ??? Pláne itt a GyK-n!!!
Igazán jó kérdés, de megválaszolhatatlan.
Erre a kérdésre nem lehet egyszerű választ adni.
Az mRNS cakcinák nagyon magas hatásfokkal működnek, de a variánsokkal szemben nem biztos, hogy hatékonyabbak lesznek, mint a teljes, elölt vírust tartalmazók, vagy a vektor vakcinák. Sokkal gyorsabban legyárthatók a "frissítések", mint az utóbbiaknál.
Az elölt vírusosak szerintem szélesebb spektrumot tudnak kezelni, "cserébe" vannak olyan kutatások, amik azt mutatják, a vírus tüskefehérjétől eltérő "alkatrészei" okoznak long-covid betegsegeket (még nincs konkrétum, csak felvetés volt)
A vektorosok is elég hatékonyak tudnak lenni, és a keresztimmunitás miatt talán hatékonyabbak lesznek hosszú távon, mint az mRNS-ek.
Nekem személyes kedvencem a Szputnyik éppen ezért.
A Pfizer a következő, a Modernával folytatnám, és nálam a Sinopharm után jön csak az Astra. De ez szubjektív sorrend.
Eléggé összetett téma.
Hát, ha ez szubjektív alapon működik, akkor:
Pfizer/Moderna - Sinopharm - Szputnyik - AstraZeneca
Eü. dolgozóként Pfizert kaptam, de van kollégám, aki inkább Sinopharm-mal oltatta be magát.
6-os: azért az MMR-oltásban sem lehet bízni. Kb. 28 perctől van róla szó itt:
Jaj, hagyjuk már a lapos föld hívőket.
Megnéztem a SzíDíSzí-t és semmi nincs ott amit említett: [link]
Hülyeségeket mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!