Anyától kaphatta el apukám a covidot? Ki mit gondol?
Na tehát, sajnos apukám meghalt a covid miatt, mert volt több krónikus betegsége is, valamint nagyon gyenge volt az immunrendszere. Azt előre leszögezném, hogy nem felelőst akarok keresni, csak elméleti szintű a kérdés.
Mindkét szülőm márciusban kapta el a fertőzést, anyukámnak 1 nappal előbb voltak tünetei mint apának. Kizártnak tartom, hogy mindketten más-más helyről kapták volna el, ugyanis szinte egyszerre lettek betegek, a vírus kirobbanását követő 1 év múlva. Mindketten bejártak a munkahelyükre, pedig anyának adott volt a home office lehetősége is, apának meg nem. Anya mindenfelé járkált, pl bevásárlás, piac, volt hogy busszal is közlekedett, mert ő nem vezetett, csak apa. Apa nem járkált semerre sem, csak a munkahelyére (autóval), onnan meg már a munkatársai december elején átestek a fertőzésen, kivéve az irodatársa, de ő a mai napig negatív. Apa első tünete március 13-án jelentkezett, és azon a héten 8-án pont volt bent egy kórházban, ahol a meglévő betegsége miatt kellett az orvosával konzultálnia, hogy felírja neki a szükséges gyógyszereit. Először azt gondoltuk, hogy onnan kaphatta el, de mivel anyának március 12-én jelentkezett az első tünet, ezért valószínűbb, hogy nem apa adta rá. Azt olvastam, hogy lappangási időben is fertőz a betegség, konkrétan a tünetek megjelenése előtti 2 napban. Tételezzük fel, hogy anya megfertőzte apát 10-én, akkor az időpont is stimmel, hogy apának tünete lett 13-ára. Ami viszont furcsa, hogy anya irodatársa nem kapta el, pedig aznap még ment dolgozni amikor már covidos volt, mert reggel nem volt még tünete, csak majd délutánra. A munkatársa anyát hazahozta autóval, valamint még egy ember ott tartózkodott és senki nem kapta el.
Szerintetek? Apa a kórházban kapta el és adta rá anyára, vagy inkább anya fertőzte meg apát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!