Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Akkor nekem miért nem lett...

Akkor nekem miért nem lett hőemelkedés, láz az oltástól?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt csütörtök délelőtt voltam az első oltásom beadatni a covid járvány miatt. Hallottam rosszakat, hogy valakinek súlyos mellékhatás volt, intenzív osztàlyra került miatta, majdnem belehalt az oltásba. Édesanyám a Pfizer anyagot kapta, neki volt rossz közérzet, hőemelkedés, fázott, azt mondta, hogy a másodikat nem adatja be, mert sz@rul érzi magát. Én csütörtökön az Orosz oltóanyagot kaptam, mert az volt, nem volt választás. Rákérdeztem az orvostól, hogy várható mellékhatás, mert hallottam ezt azt. Azt mondta, hogy várható hidegrázás, hőemelkedés, de nem kell megilyedni. Gondoltam magamban jólmegvigasztalt...

Azonban semmi mellékhatást nem éreztem, csak talán este egy kicsit jobban száradt a szám, de sok vizet ittam, el is múlt a szájszárazság. Pont melóztam, délutános voltam.

Ma voltam a fodrásznőnél, Ő is megkapta az oltást, az Oroszt, amit én. Neki pl. volt hőemelkedése, hidegrázása aznap este, de márnap reggelre elmult. Azt mondta, hogy az a normális, ha van mellékhatás egy kis hőemelkedés.

Nekem viszont nem volt semmi, csak a helye ahova beadták enyhén nyomódva fáj, de nagyon enyhén.

Mi az ami miatt nekem nem volt sem láz, sem hőemelkedés, hidegrázás azaz nem volt mellékhatás?

2021. ápr. 17. 17:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinél jelentkezik mindenféle mellékhatás.

A második után szokott gyakrabban előfordulni.

2021. ápr. 17. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pl egyik szülőmnek semmi sem volt, a másik kidőlt tőle, pont mint az infulencia elleni oltásnál. Mindketten pfützert kaptak.
2021. ápr. 17. 17:35
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kis szájszárazságon kívül semmi nem volt (az se biztos, hogy az oltastól), apukám már mindkettőt megkapta, ő se mondott semmit, a férjem meg másfél napig szarul volt. Az algopyrinre is van írva ezer mellékhatás, aztán vagy jelentkezik, vagy nem. Kinél mi.
2021. ápr. 17. 17:49
 4/8 anonim ***** válasza:
79%

Az komoly, hogy anyád egy napos láz miatt nem akarja beadatni a másodikat? o.O Akkor minek kérte az elsőt? -_-

Azt mondják, a láz nem feltétele, hogy kialakuljon a védettség.

Mi a tesómmal ugyanazt kaptuk, mint anyu, mi lázasak lettünk, anyu nem. A férjem ugyanazt kapta, mint a kollégám, a párom meg sem érezte, míg a másik ágynak esett. Nem vagyunk egyformák.

2021. ápr. 17. 17:58
 5/8 A kérdező kommentje:
Az elsőtől nekem akkor nincs bajom, remélem a második is ugyanilyen Orosz lesz, mert ha ennél nem jelentkezett semmi, annál sem fog.
2021. ápr. 17. 19:49
 6/8 anonim ***** válasza:
Vannak akik placebot kapnak de ezt sosem fogják nyilvánosságra hozni.
2021. ápr. 17. 21:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A helyzet az, hogy különböző emberek vagyunk. Mindenki egyedi génállománnyal rendelkezik és ezáltal az immunrendszerünk is egyedi. Olyanok vagyunk mint a hópihék, hasonló de mindenki egy kicsit más. Ez az oka a különböző immunreakciónak is. Van aki meg sem érzi és van aki kicsit rosszul lesz tőle 1-2 napig. Ettől függetlenül kérlek beszéld rá édesanyádat a 2. oltásra. A betegségnél hidd el jobb lenne.

Szép napot neked!

2021. ápr. 18. 23:25
 8/8 anonim ***** válasza:

#2-nek

"infulencia"

"pfützer"

mi van?????

2021. ápr. 19. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!