Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Jol ertem, hogy a vedettsegi...

Jol ertem, hogy a vedettsegi igazolvany a nyaron is csak addig kell, pl. sporteseményre, amig a jarvany tart? Így volna értelme. Gulyas is valahogy igy magyarazta. Gondolom ha bejelentik a jarvany veget, nem kell sehova, mozi szinhazba sportra se.

Figyelt kérdés

2021. ápr. 12. 14:50
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
9. Hidd el a korlátozások megtartásával maguk alatt vágnák a fát! Választás elhalasztása vagy sem, nem rájuk fognak szavazni a korlátozások károsultjai az biztos.
2021. ápr. 12. 15:28
 12/21 anonim ***** válasza:
62%

Nyugodtan készüljön fel mindenki, hogy ennek egy jó ideig vége nem lesz! A beoltottak meg mehetnek fél évente vagy évente újra oltásra (majd kitalálják meddig véd az oltás...), amit mindig felhozok példának, hogy a Magyar vakcina gyártása 2022 évvégén fog megkezdődni! Szóval nem rövidtávra van tervezve ez az egész COVID dolog. Kisebb fellélegzések lesznek meg stb. de a mutánsokat bármikor előhúzhatják adu ászként és jön a következő hullám stb.

Az oltási kártya meg jó bizzniss annak, aki kiadja, mert lehet most az elsőt ingyen kapta az, aki oltatta magát, de legközelebb már tuti azt is pénzért lehet újra kérni vagy hosszabbítani. Higgyjétek el minden ki van előre találva nem kell félnünk, hogy unatkozni fogunk az elkövetkező időszakban :) Mindent tudnak előre már. Majd a foci EB-re leesik a fertőzöttek száma ne féljetek, teltházas meccsek lesznek :D Sehol máshol nem lesz teltházas , de nálunk az lesz... de a Főni imádja a focit tudjuk neki az mindent megér, mégha utána beis kell majd jelenteni, hogy már Augusztusban leezárnak mindent . Nézünk mi még nagyokat itt, majd meglátjátok!

2021. ápr. 12. 16:39
 13/21 A kérdező kommentje:

" Nyugodtan készüljön fel mindenki, hogy ennek egy jó ideig vége nem lesz! A beoltottak meg mehetnek fél évente vagy évente újra oltásra (majd kitalálják meddig véd az oltás...) "

Ha a megfelelő számú beoltott meglesz, nyárra, vége lesz ;) Ha vége a járványnak, NEM KELL hosszabbítgatni és annak a kártyának, amit 2 oltás után kapnak az emberek NINCS IS LEJÁRATI IDEJE, AZ mármeddig jó :P

" amit mindig felhozok példának, hogy a Magyar vakcina gyártása 2022 évvégén fog megkezdődni! "

Vészesetre, ami a járvány után már nem lesz.

"Az oltási kártya meg jó bizzniss annak, aki kiadja, mert lehet most az elsőt ingyen kapta az, aki oltatta magát,

de legközelebb már tuti azt is pénzért lehet újra kérni vagy hosszabbítani."

Nem lesz mégegy csak az ez az egy.

Nyárra túl leszünk az egészen, úgyhogy nem kell ez az uszítás, amit leírtál :P ;)

2021. ápr. 12. 16:58
 14/21 anonim ***** válasza:
51%
Nem uszítás ez csak kb. így lesz :D Majd térjünk vissza rá Október körül, hogy alakultak a dolgok.
2021. ápr. 12. 17:04
 15/21 A kérdező kommentje:
oké, akkor nem az, de nem lesz így :)
2021. ápr. 12. 17:07
 16/21 anonim ***** válasza:
29%

Kerdezo, ezt mar tobbszor kiirtad, en valaszoltam is neked, hogy ha leesnek az esetszamok, akkor meg a most is nagyon ingatag jogi alap is megszunik letezni arra, hogy embereket lehessen megkulonboztetni oltottsag alapjan. Tudomanyos alapja most sincs a dolognak, foleg, hogy van mar 6 fele vakcina, kulonbozo hatekonysaggal... Abban viszont tevedsz, hogy a virus eltunik a vakcinacio kovetkezteben. Egy kis adalek: Israelben a Pfizerrel 2x oltottak koreben jobban terjed a del-afrikai varians, mint az oltatlanok koreben:

[link]

2021. ápr. 12. 19:18
 17/21 A kérdező kommentje:

1. Én nem írtam ki többször, az lehet h más is megkérdezte. Nemcsak nekem juthat ez eszembe.

2. A jogi és a tudományos részével egyetértek.

3. Ha el nem is tűnik, minimálisra fog visszaugrani, mint pl. az influenza, ezért sem lesz majd jogalapja.

2021. ápr. 12. 19:45
 18/21 anonim ***** válasza:
17.3: Normalis esetben igen, ez tortenne. En attol azert tartok, hogy a tarsadalom panikszintje tul magas es nem tudja ezt elengedni es vegul tenyleg kiszelektalunk valami dogletes varianst.
2021. ápr. 12. 19:53
 19/21 anonim ***** válasza:
17%

Jelenleg még az se tisztázott, hogy a járvány ALATT hogyan fog pontosan működni és mire lesz használható, nem még hogy UTÁNA. :D

Amúgy praktikus lenne megtartani általános védettségi igazolásként, és mindenféle védőoltást lehetne vele igazolni később.

2021. ápr. 13. 09:23
 20/21 A kérdező kommentje:
Valóban nem tisztázott még. Azon izgultam, h a nyáron ki tudok-e járni a Hungaroringre, ha nem vagyok beoltva. De akkor ezek szerint nem kell, mert nyárra úgyse kell kártya. :)
2021. ápr. 13. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!