Létezhet olyan, hogy valakinek a Covid enyhe tünetekkel 6-7 hétig kitart?
Azt tudom, hogy gyógyulás után hetekig lehet valaki PCR pozitív, és akkor már nem fertőző.
Viszont ha valakinek a tünetek egy része elmúlt, a másik része meg olyan tünetek, ami egy másik alapbetegségéből egyébként is fennáll (plusz infó: az alapbetegségnek természetes velejárója a gyengébb immunrendszer). Hülye helyzet, de így nem eldönthető, Covid tünet-e, vagy nem. És a PCR még mindig pozitív. Lesz konkrétan erre irányuló vizsgálat, de mégis, mire lehet számítani?
Előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki egészen enyhe tünetekkel vészeli át, és a virulens időszak 6-7 hétig fennáll?
Vagy valószínűbb, hogy ezek már csak halott vírustöredékek, amit a PCR kimutat?
Van itt hozzáértő?
Engem csak az érdekel, mekkora az esély arra, hogy az erre irányuló vizsgálat azt mutatja ki, hogy már nem fertőzök?
Én is úgy gondolom, meg a házidokim is, hogy már nem fertőzök. A karanténból is kikerültem már lassan négy hete, önkéntes karanténban vagyok. Március 13-án volt egy negatív gyorsteszt, plusz egy negatív PCR. Azóta meg két pozitív PCR.
Van esély a virulens állapotra?
Az a baj, hogy nekem kórházba kellene mennem. De csak negatív PCR teszttel lehet. Most ez a vizsgálat egy áthidaló megoldás lesz, Ct értéket néznek.
És aggódom, nem tudom, mire számítsak.
Holnap lesz 7 hete, hogy leállt a kivizsgálásom és a kezelésem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!