Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Létezhet olyan, hogy valakinek...

Létezhet olyan, hogy valakinek a Covid enyhe tünetekkel 6-7 hétig kitart?

Figyelt kérdés

Azt tudom, hogy gyógyulás után hetekig lehet valaki PCR pozitív, és akkor már nem fertőző.

Viszont ha valakinek a tünetek egy része elmúlt, a másik része meg olyan tünetek, ami egy másik alapbetegségéből egyébként is fennáll (plusz infó: az alapbetegségnek természetes velejárója a gyengébb immunrendszer). Hülye helyzet, de így nem eldönthető, Covid tünet-e, vagy nem. És a PCR még mindig pozitív. Lesz konkrétan erre irányuló vizsgálat, de mégis, mire lehet számítani?

Előfordulhat olyan helyzet, hogy valaki egészen enyhe tünetekkel vészeli át, és a virulens időszak 6-7 hétig fennáll?

Vagy valószínűbb, hogy ezek már csak halott vírustöredékek, amit a PCR kimutat?

Van itt hozzáértő?

2021. ápr. 10. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínű már nem fertőző. Ez inkább long covid lehet, amikor covid utan hetekig/hónapokig maradnak tünetek, elég sok embert érint. :( Vagy tényleg csak az alapbetegség miatt van.
2021. ápr. 11. 01:13
 2/5 A kérdező kommentje:
Az a gond, hogy nem kimondottan long Covid tünetek. Hőemelkedés, hátfájás, kisebb, jelentéktelen arcüreggyulladás (ismert gócból), de orrváladékkal jár.
2021. ápr. 11. 01:28
 3/5 A kérdező kommentje:

Engem csak az érdekel, mekkora az esély arra, hogy az erre irányuló vizsgálat azt mutatja ki, hogy már nem fertőzök?

Én is úgy gondolom, meg a házidokim is, hogy már nem fertőzök. A karanténból is kikerültem már lassan négy hete, önkéntes karanténban vagyok. Március 13-án volt egy negatív gyorsteszt, plusz egy negatív PCR. Azóta meg két pozitív PCR.

Van esély a virulens állapotra?

2021. ápr. 11. 01:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Már rég nem fertőzöl. Nekem 6 hete vannak tüneteim, a háziorvos is mondta, hogy már mehetek ahova akarok.
2021. ápr. 11. 12:47
 5/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nekem kórházba kellene mennem. De csak negatív PCR teszttel lehet. Most ez a vizsgálat egy áthidaló megoldás lesz, Ct értéket néznek.

És aggódom, nem tudom, mire számítsak.

Holnap lesz 7 hete, hogy leállt a kivizsgálásom és a kezelésem. :(

2021. ápr. 11. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!