Miért csak az AstraZenekánál beszélnek ritka trombózisos mellékhatásról? AS többi oltásnál nem léphet fel ilyen, vagy nincs azokra elég adat? És amelyik hasonló hatásmechanizmusó, talán a Szputnyik, ott nem ugyanez várható?
A szintén vektorvakcina Johnsson&Johnssonnál is vizsgálat indult emiatt.
Statisztikai alapon is kellett pl. trombózis miatt meghalni embereknek a többi oltás után is. Mármint, hogy egy populációban milyen gyakran fordul elő normál körülmények között trombózis. Szóval biztos a többi után is nem egy ember halt már meg, de valószínű nagyon-nagyon kevesen tényleg az oltás miatt.
Sajnos én rádióban is hallottam, hogy szidják az AZ-t, hogy másról nem hallani rosszat, ettől meg minimum kifekszik az ember napokig, olyan rosszul van. Nálunk anyukám munkahelyén oroszt intéztek. 25-50 éves éves kollegák döltek ki tőle 1-2 napra. Másnap mikor ment anyum dolgozni 2en bírtak bemenni. Volt olyan, aki a korház utáni sarkon lett hirtelen rosszul a kocsiba. Azt mondta úgy érzete hirtelen mintha lebénult volna. Pár pillanat volt, csak megijedt. De ahogy írtam majdnem mindenki 1-2 napig magas lázuk volt és nem bírtak kikelni az ágyból.
Én AZ-t kaptam a héten (22/L) másnap volt hidegrázás, 37-37,5 testhő, emelkedett pulzus, belassultam és kevés fizikai aktivitást voltam képes véghezvinni. Az utáni nap már szuperül éreztem magam, mert annyira jól esett, hogy már nem vagyok rosszul :) ha hatott akkor ennyi bőven belefért
Nincs adat, szerintem nem is engednék, hogy legyen...! Különben ki a tköm oltatna velük?! Rajtuk maradna a sok xar! Bár így is vannak, akik bátran oltatnak még úgy is, hogy nem tudják, mit okoz náluk a vakcina.
Bár ez nem bátorság, inkább tudatlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!