Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Covid után valóban kialakulhat?

Covid után valóban kialakulhat?

Figyelt kérdés

Az egész családom átesett a koronavírus fertőzésen.Nagyon sok helyen olvasom,hogy pár hónap múlva kialakulhat utána stroke,embólia.Nekem az orvosom nem írt fel vérhígítót.Érdemben sem tudott normális választ adni.

Valóban kialakulhat ilyen probléma?

Kellene szednem vérhígítót orvosi javallat nélkül?

Már mi denki meggyógyult ,de engem ezek az interneten terjengő rémtörténetek elbizonytalanítanak.

2021. ápr. 3. 15:09
1 2
 1/13 Vortrex ***** válasza:
58%
Szerintem nem áll közvetlenül összefüggésben a vírussal, inkább az lehet az oka, hogy akinek amúgy is mozgásszegény az életmódja és egy hónapon át az ágyban feküdt mire kiheverte, annak kialakulhatnak vérrögök a testében, amik később bajt okozhatnak.
2021. ápr. 3. 15:29
 2/13 anonim ***** válasza:
16%
Ha nagyon súlyos volt a koronavírus-fertőzés, akkor előfordulhat, hogy kialakul Tuberkulózis, de ha nem voltak annyira súlyos tünetek, akkor szerintem nem alakul ki semmi. Inkább ne szedj vérhígítót, mert baj lehet belőle. ;)
2021. ápr. 3. 15:32
 3/13 anonim ***** válasza:
54%

Nyugodtan szedhettek Asactal 100-at: az aspirin protect generikus szere, tizedannyiért. (háziorvos javasolta. oltás mellé - után is, akár fél éven 'éven át is szedhető folyamatosan, ha nem áll fenn nálatok kizáró ok.)

#2 A tuberkulózis meg a trombózis marhára nem ugyanaz!!

2021. ápr. 3. 15:37
 4/13 anonim ***** válasza:
80%

TBC covid miatt? Ennél nagyobb butaságot még nem nagyon olvastam.

A covid testszerte érbelhártya gyulladást okoz, emiatt a szervezetben főleg a gyengébb vagy amúgy is beteg részeken alakulhat ki másodlagos tünet/betegség.

Mi voltunk covid után kivizsgáláson, se a belgyógyász, se a kardiológius doki nem javasolta egyiküknek sem a szedését.

2021. ápr. 3. 15:39
 5/13 anonim ***** válasza:
63%
Igen, kialakulhat, mivel inkább érrendszeri betegség a Covid, nem hagyományos légúti
2021. ápr. 3. 15:44
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

#4. A nagybátyámnak is lehet tuberkulózisa van, és ő nagyon benne volt a covid 19-ben.

2-es válaszoló vagyok.

2021. ápr. 3. 15:49
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

A TBC jelen van újra pár éve, főleg Borsodban, de Szabolcsban talán még inkább. Tehát realis eséllyel EL LEHET KAPNI. De _nem_ a covid kísérőtünete / szövődménye.

Ha várakozás / kezeles alatt tbc - s beteggel tartózkodott egy légtérben (jellemzően hajléktalanok, mélyszegénységben élők közt ütötte fel a fejét újra) , akkor megfertőződhetett.

Jól kezelhető ma már, de teljesen félreérthető az eredeti válaszod, hiszen a Kérdező trombózis kockázata felől érdeklődött.

Jobbulást kívánok a rokonodnak.

2021. ápr. 3. 15:52
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
2021. ápr. 3. 16:00
 9/13 anonim ***** válasza:
82%
A TBC nem alakul ki, azt csak elkapni lehet. Coviddal vagy covid nélkül, tök mindegy.
2021. ápr. 3. 16:00
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a COVID legyengíti/lefoglalja az immunrendszert, nyilván megnő a fertőzések kockázata.
2021. ápr. 3. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!