Covid után valóban kialakulhat?
Az egész családom átesett a koronavírus fertőzésen.Nagyon sok helyen olvasom,hogy pár hónap múlva kialakulhat utána stroke,embólia.Nekem az orvosom nem írt fel vérhígítót.Érdemben sem tudott normális választ adni.
Valóban kialakulhat ilyen probléma?
Kellene szednem vérhígítót orvosi javallat nélkül?
Már mi denki meggyógyult ,de engem ezek az interneten terjengő rémtörténetek elbizonytalanítanak.
Nyugodtan szedhettek Asactal 100-at: az aspirin protect generikus szere, tizedannyiért. (háziorvos javasolta. oltás mellé - után is, akár fél éven 'éven át is szedhető folyamatosan, ha nem áll fenn nálatok kizáró ok.)
#2 A tuberkulózis meg a trombózis marhára nem ugyanaz!!
TBC covid miatt? Ennél nagyobb butaságot még nem nagyon olvastam.
A covid testszerte érbelhártya gyulladást okoz, emiatt a szervezetben főleg a gyengébb vagy amúgy is beteg részeken alakulhat ki másodlagos tünet/betegség.
Mi voltunk covid után kivizsgáláson, se a belgyógyász, se a kardiológius doki nem javasolta egyiküknek sem a szedését.
#4. A nagybátyámnak is lehet tuberkulózisa van, és ő nagyon benne volt a covid 19-ben.
2-es válaszoló vagyok.
A TBC jelen van újra pár éve, főleg Borsodban, de Szabolcsban talán még inkább. Tehát realis eséllyel EL LEHET KAPNI. De _nem_ a covid kísérőtünete / szövődménye.
Ha várakozás / kezeles alatt tbc - s beteggel tartózkodott egy légtérben (jellemzően hajléktalanok, mélyszegénységben élők közt ütötte fel a fejét újra) , akkor megfertőződhetett.
Jól kezelhető ma már, de teljesen félreérthető az eredeti válaszod, hiszen a Kérdező trombózis kockázata felől érdeklődött.
Jobbulást kívánok a rokonodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!