Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért lehet ez a rengeteg...

Miért lehet ez a rengeteg covid fertőzött oltás után?

Figyelt kérdés
A covid oltottak facebook csoportja tele van az olyan hozzászólásokkal, akik oltás után lettek covidosak, többek idős szülei meg is haltak.

2021. ápr. 3. 08:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
10-es, igen én is ezen gondolkodtam, hogy valamilyen módon az oltáshoz van köze, de létezik, hogy oltóponton ilyen sokan megfertőződnek? De végülis ez az egy magyarázat lehet, vagy már eleve betegen mentek az oltásra. Nekem ez fura, mert én egy év alatt még nem kaptam el, mondjuk nem is megyek sehova csak mikor nagyon muszáj. De durva lenne pont oltás közben elkapni.
2021. ápr. 3. 16:21
 12/12 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos lenne, hogy az oltópontokon FFP maszkban legyenek az emberek, és minél távolabb egymástól. És nagyon ügyeljenek magukra, ne tapogassanak össze mindent, ne nyúlkáljanak az arcukhoz, ne igazgassák a maszkot, majd otthon alaposan mosakodjanak meg. (Szerintem legjobb a ruhákat is azonnal mosógépben kimosni.) Viszont ezeket a dolgokat nehéz elmagyarázni egy idős embernek, meg betartatni vele. Sok fiatalabbnak is nehéz.

Az a baj, hogy fél órát ott kell ülni az esetleges anafilaxiás sokk miatt, és összességében majd egy órát is ott tartózkodik mindenki. Jelenleg nagyon magas a látens fertőzöttek aránya, tehát lehet az oltóponton is beteg, aki még nem tudja magáról, és megfertőzheti az ott lévőket.

Illetve, igen utána is nagy eséllyel el lehet kapni, és legalább három hét, mire kialakul valami védettség. Azt hiszem, tényleg sokan lehetnek, akik túl korán kezdenek lazítani, azt gondolván, már védettek. Főleg, ha erről már az igazolványt is megkapták.

2021. ápr. 11. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!