Most akkor a kínai vakcina tényleg nem ér semmit? Vagy megint csak rémítgetik az embert, nehogy egy kicsit is megnyugodjon?

Sajna, a maszkot minden vakcina esetében viselni érdemes, mert egyik sem nyújt 100% védelmet. Sőt, mindegyik esetében az az elfogadott, hogy ha megkapod a vakcinát, simán elkaphatod a covidot, csak esetleg nem leszel annyira beteg. De sajnos, még ez is csak esetleg! Valamint ebből kifolyólag ugyebár, fertőzhetsz is.
Valóban, egyre gyakrabban olvasható, hogy a kínaiból lehet, hogy 3 oltás kell. A 2. után ezért szerintem érdemes nézetni antitestet.

Szinte minden vakcináról találsz pozitívumot és negatívumot is.
Indulj ki abból, hogy a kínai vakcina a korábban már jól bevált első generációs vakcina, mint pl. az influenza elleni.
Egyelőre senki nem tudja, hogy az egyes vakcinák meddig fognak védettséget nyújtani, azaz kell e majd újabb "emlékeztető" oltás.
Míg a kínai vakcina a elölt teljes vírussal igyekszik megoldani a védettséget, addig a legtöbb csak a tüskefehérjére koncentrál.
Tehát lehet, hogy éppen ezzel járt jól anyukád.
Ha választhattam volna, inkább a kínait választom, sputnikot kaptam. Bizakodom.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!