Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ez a Covid gyorsteszt pozitívn...

Ez a Covid gyorsteszt pozitívnak számít?

Figyelt kérdés

[link]

Azt írja a leírás hogy ha megjelenik a tesztcsík az az intenzítástól függetlenül pozitív.

Nagyon haloványan lehet csak látni.

2021. márc. 29. 08:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
2%
negatív
2021. márc. 29. 08:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Háááát...

Valami alig látható árnyalatnyi eltérés tényleg van ott. Azaz valószínűleg elenyésző mértékben van a véredben olyan immunoglobulin, ami reagált, de ez tényleg a nullához közelít.

Amit nem tudok, hogy az a halvány csík eredetileg is ott volt-e? Nyilván ott a teszt anyaga eltér, hiszen ott van elhelyezve a reagens, és ahogy átnedvesedett, lehet, hogy emiatt látszik az a halvány csík. Ha valóban a véredtől keletkezett a csík, akkor technikailag pozitív. De pont ez a baj a pozitív-negatív kategorizálással, hogy egy bináris érték, miközben maga a teszt egyáltalán nem bináris,a hogy ezt a jelen eset is mutatja. :) Hogy ez a nagyon halovány pozitív mit jelent? Vagy átestél a megbetegedésen, de már olyan rég volt, hogy alig kimutatható mennyiségű immunoglobulin van a szervezetedben. Vagy a fertőzésnek nagyon a kezdeti fázisában vagy. Vagy valami más kórokozóra adott immunválasz zavart be a tesztbe, ugyanis lehetnek keresztreakciók.

2021. márc. 29. 08:39
 3/13 anonim ***** válasza:
6%
Ez egy negatív teszt. Az a szinte nem is létező második halovány semmiség azt jelzi, hogy nem túl jó minőségű a teszt, de ez negatív!
2021. márc. 29. 08:45
 4/13 A kérdező kommentje:
2-es: orrgarat teszt volt. Én is azt szeretném tudni hogy teszt előtt mennyire volt látható, de sajna nem figyeltem. Nagyon gyenge hőemelkedésem van és kontakt személy vagyok (1 hete volt a kontakt).
2021. márc. 29. 08:47
 5/13 anonim ***** válasza:
88%
Pont ugyanilyen volt a tesztem és pozitívnak nyilvánítottak. Semennyire nem kellene látszódnia!
2021. márc. 29. 08:48
 6/13 A kérdező kommentje:
5-ös: volt utána PCR teszted? Tüneted?
2021. márc. 29. 08:51
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Tünetem csak annyi, hogy nem éreztem semmennyire szagokat.

Csak ilyen gyorsteszt volt.

2021. márc. 29. 08:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez pozitív.Feltenném a saját tesztemet összehasonlítás kedvéért, hogy lássátok mi a negatív ha nem hajtottam volna ki.
2021. márc. 29. 09:12
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez bizony pozitív.

A negatívon egyáltalán nem látszik semmi, ha forgatod, megvilágítod, mikroszkóp alatt nézed, akkor sem.

Üdv. egy eü dolgozó

2021. márc. 29. 09:18
 10/13 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. Kérdés háziorvos elküld-e PCR tesztre. Meglátjuk.
2021. márc. 29. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!