Mi történik karantén esetén?!
Tehát értem:nem hagyható el a lakás vagy saját udvar karantén esetén.
Kérdés:meddig?
Illetve hülyén hangzik,de őszinte válaszokat szeretnék:aki nincs felkészülve/bevásárolva vagy nincs otthon lázlehúzó se... Mi történik?
Erről senki nem beszél?
De komolyan:a pozitiv tesztelés után kitől tud segítséget kérni?!
(Ha se rokon,se barát vagy ismerőse nincs.Ki a felelős az ellátásért?)
Én is családsegitőre vagy helyi karitativ-alapitványra gondoltam....
NEM ingyen,de mint segédszervezet.
idegen,szomszéd szoba se jöhet.
Én mondjuk konkrét tapasztalatra lennék kiváncsi (ahol kint van a karantén jelzés)
Hivatalosan nem hagyhatod ela lakást, nem fogadhatsz látogatót, meg kapsz egy öntapadós matricát az ajtódra, nagykapudra amivel megbélyegzik az egész környezetedet, hogy mindenki lássa, hogy itt egy fertőző zombi él.
Nem hivatalosan ismerősi körből / saját tapasztalatként ez úgy nézett ki, hogy 60 feletti bácsika, még tavaly elutazott romániba családi ügy miatt, és mivel át kellett lépnie a határt ah beteg volt ha nem automatice kapta a karantént , meg az útlevele mellé az öntapadós matricát, pár nap múlva hazajött, és jópolgár módjára bezárkózott, kemény 3 napig bírta, aztán már ment berúgni a sarki zöldségeshez,a matricát is kidobta a kukába amit felragasztott magának (pest megye).
Egy másik ismerősömék külföldről jöttek haza munkából, vidékre állítólag ott úgy ment, hogy mindennap jött kocsival különböző időpontokba a körzeti megbízott, szirénázott egyett, és ki kellett nyitni az ablakot és integetni kifele, hogy otthon vagy.
"Emiatt nem kellene pénzt fizetni senkinek, evidens kéne hogy legyen, hogy biztosítanak valamiféle segítséget. Az illető nem tehet róla, hogy ilyen helyzetbe került."
Elvileg, bár helye válogatja, ezt az önkormányzat szociális munkásai intézik, ha meg nem akkor magad uram, ha szolgád nincs...
Amit tudok, hogy a TESCO -nál lehet jelezni, hogy karanténos vagy és úgy kéred, az online rendelést, de nem tudom konkrétan ez mivel jár (lehet csak az átvételkor számít, hogy adják át.)
Esetleg ennek járj utána.
+8-as : auchannál vagy a futárnál is lehet jelezni...
Előre fizetést jelent.A kapuba csak a csomagot rakja le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!