Miért nem kötelező a covid elleni vakcina?
Félreértés ne essék, nem vagyok sem oltáspárti, sem oltásellenes. Mármint egyelőre a "még nem döntöttem el, hogy beoltassam-e magam" kategóriába esek, fiatal is vagyok, egy ideig úgysem kerülnék sorra.
Viszont ha ennyire komoly ez a vírus (tenyleg az), illetve ehhez lesznek kötve többletjogok, akkor miért nem mondják egyszerűen, hogy kötelező és kész? Annyi más oltás is kötelező.
Örülök, hogy van már ellene vakcina, ugyanakkor azt nagyon etikátlan magatartásnak tartom, hogy nem teszik kötelezővé, ugyanakkor mégis rákényszerítenek. Ez kb ilyen manipuláció. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy kötelező, mint sok más oltás is.
Mit gondoltok?
"...ugyanakkor azt nagyon etikátlan magatartásnak tartom, hogy nem teszik kötelezővé, ugyanakkor mégis rákényszerítenek. Ez kb ilyen manipuláció."
Tehát akkor mégis érted az egésznek a lényegét...
Nem vagyok vírustagadó meg vakcinaellenes, fiatal, egészséges vagyok de nem lehet megúszni az oltást ha vannak akármilyen terveid a közeljövőben.
Pont elég lenne ha a szüleimet beoltanák (ők sokkal veszélyeztetettebbek nàlam) de kb. mindenféle rendezvény látogatásához kötelező lesz szóval oltsanak be minél előbb aztán hadd menyjek a dolgomra.
Jelentkezz te is
Nem sok értelme lenne úgy kötelezővé tenni, hogy az állam nem tudja nyújtani az embereknek, hiszen nincsen elég. Most is elég furcsa a helyzet, hogy nyomatják, hogy regisztrálj az oltásra, mert csak így tudjuk legyőzni, közben meg nem kerül sorra az ember, és azt sem tudják megmondani, hogy kb mikor fog sorra kerülni. Pedig nem a regisztráció véd meg, hanem az oltás, úgyhogy feleslegesen nyomatják ennyire.
Másrészt nem olyan régen még elég sokan szkeptikusak voltak a vakcinákkal kapcsolatban, így csak felháborodást keltett volna, de semmilyen haszna nem lett volna.
5: Tipikus magyar mentalitás. Arról bezzeg nem szerzel információt hogy mennyien haltak meg, ja bocs covidban erről nem lehet beszélni. Hát ha valakik tényleg normálatlanak azok a magyarok, itt is látszik, de feltételezem, te is a legnyomibbak közé tartozol.
Menjek a dolgomra - ezt az ostoba felfogást :DDDDD Majd lesz neked jajjj.....
Meg is érdemli mindegyik, akinek kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!