Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ki hány naponta hagyja el a...

Ki hány naponta hagyja el a lakást most a világjárvány idején? Van olyan, aki napokig ki sem mozdul?

Figyelt kérdés
Aki napokig ki sem mozdul, annak hogyan változtak meg a mindennapjai? Egészség, munka, táplálkozás, alvás?
2021. márc. 22. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap. Kinti futás, erdei séta nem marad el.
2021. márc. 22. 18:12
 2/10 anonim ***** válasza:
70%

Egészség: semmivel nem rosszabb, mint ami a stressz, és a télen-nyáron 15 fokot fújó légkondi okozta tüdőgyulladás, valamint a derékfájást okozó "ergonomikus" szék okozott. Itthon a földön ülök török ülésben egy párnán és mindennap tornázok 2x 10 percet.

Havonta lemegyek a henteshez, hetente a zöldségeshez, magamnak főzök. Sokkal finomabb, táplálóbb, egészségesebb, kevésbé hizlaló, esztétikusabb, mint az euresztes menza a munkahelyen.

Munka: Amíg van értelmes kérése a főnöknek, addig sokkal hatékonyabb vagyok, mert nincs annyi interrupt és összeszedettebben tudok dolgozni. Ha látom, hogy egy feladatrész mindjárt kész, belekezdek egy házimunkába, ami kikapcsolt és segít új nézőpontokat szerezni. Kiteregetek (5 perc), berakok egy mosást (3 perc), elmosogatok (15 perc), főzök egy kaját (20-30 perc), kiporszívózok egy szobát (5-10p) és visszaülök a melóhoz, egyből friss aggyal és új gondolatokkal, befejezem a munkát, amit szándékosan ott hagytam félbe, hogy ugyan azzal a lendülettel tudjam folytatni, és neki állok átnézni és javítom a hibáimat, mielőtt ellenőrzésre tovább küldöm.

Ezáltal gyorsabb, rendezettebb, precízebb munkát végzek és kevésbé fáradok el, valamint a háztartás is kész. Ami máskor napi 8 óra munka, most általában 4-5 óra alatt megvan. Több időm marad tervezésre, ütemezésre, tudás átadásra, tanulásra.

Alvás - na ez trükkös, mert a szomszéd kibírhatatlan és éjfélig dübörög, a másik meg hajnal 6kor flexxel. Szólni szólhatok, de csak hangosabbak, bunkóbbak, magyarabbak lesznek és nekem esnek, hogy túl érzékeny vagyok, mert ő tud aludni - persze a fű szag árad a folyosóra, ha én is be lennék állva, nekem sem lenne gond az alvás... Na mindegy, ennyit a magyar társadalomról és arról, hogy hagynak élni... Emitt ez stresszes.

Amíg lejártam a gymbe munka után 2 órát edzeni és naponta megemeltem 20-25 tonnát, addig nem volt gond az alvással, le tudtam szarni a drogos szomszédot. Otthon nincs helyem ilyen mozgásra. Van egy szűk folyosóm, ahol fekvőtámasz, felülés, plank, háttorna megy.

Extra: Beiratkoztam egy külföldi egyetemi kurzusra. Megbeszéltem, hogy csak akkor kell fizetnem, ha kérek papírt a végzésről, Így az órákat nézem online, vizsgázok, meg tehetek fel kérdéseket, de nem lesz végzettségem. Nagyon élvezem. Ilyen lehetőség munka és nappalis képzés mellett nincs. Így meg videón 2x gyorsítással simán megértem, amit a prof mond angolul és még jegyzetelni is tudok. Vettem hozzá egy digitális rajztáblát, így gépelni és rajzolni is tudok egyszerre. Zseniális miket tud a technológia és hogy mennyi időt lehet ezzel spórolni.

Társaság:

Introvertált vagyok. Csak intelligens beszélgetésekre van szükségem, nem bulibárókra és fizikai kapcsolatokra.

Amit megtanultam:

- munkahely elveszi az időt a munkától.

- iskola elveszi az időt a tanulástól.

- magamra főni élvezet és egészséges és olcsó.

- az irodában az openspace munkakedvet rombol.

- a légkondi nélkül nem kell kiszárított levegőt lélegeznem, azóta elmúltak a félsólégúti betegségeim.

2021. márc. 22. 18:26
 3/10 anonim ***** válasza:
76%

Miden nap.

Termelésben nincs home office, szerencsére eddig még nem kaptam el, és mindent megteszek/megteszünk (a céggel együtt) érte, remélem így is marad.

2021. márc. 22. 19:25
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden nap. Most ideiglenesen home office van, de a kutyámat le kell mozgatni, és a bevásárlást sem házhoz rendelem.
2021. márc. 22. 20:02
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
Minden nap napi egy 10ezer-15ezer meteres gyors setara megyunk. Teljesen elhagyatott helyre. Ferjem hetente egyszer vasarol be es sokat rendelunk. Egy eve igy elunk, nyaron is.
2021. márc. 22. 20:32
 6/10 anonim ***** válasza:
68%

Egy hete voltam élelmiszert vásárolni, holnap megyek.

Munka itthonról, rengeteg van. De nem kell utazni,és bár persze vannak megbeszélések, sokkal szabadabban oszthatom be.

A súlyom es az alvasom nem változott.

2021. márc. 22. 22:23
 7/10 anonim ***** válasza:
77%
Minden nap megyek sétálni, de igyekszem kevesebbszer menni a boltba. Inkább összeírom, hogy mi kell, nem rohangálok le állandóan. Home officeban vagyok, de néha be kell menni.
2021. márc. 22. 22:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Párom március óta otthonról dolgozik. Van hogy csak hétvégén a boltba megy el. Fel is szedett vagy 10kilot.
2021. márc. 23. 10:03
 9/10 anonim ***** válasza:
#8: Mármint múlt március óta?
2021. márc. 23. 10:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen
2021. márc. 23. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!