Édesanyám kórházban van covid miatt, mélyaltatásban 3 napja mit jelent ez pontosan?
Szinte semmi infót nem kapunk a kórház elérhetetlen.
5 napja van bent 2 napja mély altatásban. Előtte azt mondták javult az állapota. 2 nap után tudtuk meg, hogy mély altatásban van, de az állapota stabil, az értékei nem romlottak.
Nem volt. Egész életében sportolt, nem volt káros szenvedélye, se magas vérnyomása, nem elhízott és nincs 60 felett.
Ezek a tények vígasztalnak, és az, hogy stabilak az èrtékei. Bár nagyon nehéz most információhoz jutni.
Ezt könyörgöm én mint csádtag, hagy ismerjem már a kórtörtènetét.
Ne ezen kelljen már vitázni. A Covid súlyosabb esetekben az ember tüdejét támadja meg, a vírus által keletkezett lerakódás a tüdőben, gátolja a hörgőket az oxigén felvételében. Ez pedig nehezíti a tüdö gázcseréjét. Vagyis az oxigén szintje a vérben kórosan lecsökken. Ez pedig a szervek károsodásához vezet. A lèlegeztetőgép pótolja a tüdő funkciócsökkenését. A mély altatás pedig segíti a szervek pihenésèt és regenerálódását. Ha a tüdô utána újra el tudja látni ezt a feladatot van remény, ha nem mert a tüdő maradandô károsodást szenvedett akkor sajnos kevés esély marad a pozitív végkimenetelre.
Ezért az idősek és a krónikus betegek a legveszèlyeztetettebbek, mert vagy gyenge immunrendszert támad a vírus, vagy idősek esetében olyat ami már nem képes regenerálódni.
Sok fiatal kerül most gépre, és sajnos az utóbbiak miatt bármi megtörténhet. Alakulhat bárhogy.
Nem akarok vitát, de a Covid önmagában képes életveszélyes szövődményeket kialakítani.
Vigyázzon mindenki, magára és a családjára, mert én is sokáig abban éltem, hogy max átmegy rajtunk és minden rendben lesz. Eszembe se jutott, hogy valaki az én családomból fog gépekre kerülni. Mert hát 10 millióhoz az 1200 lélegeztetett beteg egy alacsony szám. Statisztikailag. Viszont a példa alapján is, baj nem csak mással törtènhet, hanem egészséges emberrel is. Kerüljétek el amennyire lehetséges, ezt a kockázatott. vigyázzatok a családtagokra, magatokra. Ezt a tehetetlenséget senkinek nem szabadna átélni.
Köszönök nektek mindent. Jó egészséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!