78 éves, krónikus beteg (több betegésge is van) ember kaphat Sinopharmot? Lehetséges, hogy a vakcinától lett rosszul?
Papám megkapta a Sinopharmot, egyébként Pfizert kapott volna, de azt mondta a háziorvos, hogy csak kínai van, jó lesz-e. Papám elfogadta, beoltották, 4 nap nagyon magas láz és fájdalmak után ma elvitte a mentő.
Azt tudni kell, hogy jár hozzá egy gondozó, aki COVID-os tüneteket produkált, de egy negatív gyorsteszt után ugyanúgy kijárt az idősekhez. Én arra gondoltam, talán már elkaphatta, és így kapta meg az oltást, ezért lett baj.
Vagy eleve nem is kaphatott volna Sinopharmot? Mit tudtok erről?
Én is így gondolom, hogy már benne volt a covid, amikor az oltást megkapta. :( Elég felelőtlen volt a gondozó, a negatív gyorsteszt nem olyan megbízható mint a PCR.
Önmagában a Sinopharm nem kellett volna hogy bajt okozzon.
Idős korban előfordulhat intenzívebb oltási reakció. Vagy valóban egy korábbi megfertőződés is lehet a háttérben. Jobbulást kívánok a Papádnak!
Egyébként pont a Sinopharmról hallani, hogy a legminimálisabb oltási reakciókkal jár. Nekem több ismerősömet is azzal oltották, volt aki másnap már el is felejtette, melyik karjába kapta.
Alapvetően a Sinopharmot olyan krónikus betegek kaphatják, akiknek "egyensúlyban van a krónikus betegsége". Tehát pl egy jól kezelt cukorbetegség, ilyesmi.
Idősek esetén a nagyobb kockázat az az oltásban, hogy éppen hogy a gyengébb immunrendszer miatt nem olyan a hatása az oltásnak, így nem olyan jól véd. A tünetek közvetlenül az oltás után (tehát pl aznap este, másnap) jelentkeztek? Bár az akkor is sanszosabb, hogy a gondozó volt covidos... A gyorstesztek sokszor nem mutatják ki, a PCR meg a tünetmenteset is. Nagybátyám lázas, beteg, gyorsteszt nem mutatott, PCR igen.
Én lehet megszaggatnám azt a gondozót...
Anyám 81, apám 76. Mindketten a kínait kapták, és semmi bajuk. Mindketten szívbetegek.
Szinte biztos, hogy a kedves gondozó fertőzte le papádat.
Igen, lehet a gondozó volt. Bár most kiderült, átjárkáltak hozzá a barátai is, akik előtte hőemelkedésesek voltak. Mivel 3 nap alatt elmúlt nekik, már mentek is ide-oda. Köztük papámhoz is.
Azóta is kórházban van kétoldali tüdőgyulladással, nem nagyon javul az állapota. :(
Köszönöm 6-os, de nem tudom olvastad-e, elkapta a COVID-ot, majd nemsokkal utána beoltották. Szóval itt nincs inkább, ő megkapta mindkettőt, és míg csak COVID-osan járt-kelt vígan, oltás után egyből a kórházban kötött ki.
Nem vagyok oltásellenes, sőt! Csak nem értem, ilyen hogy történhet meg 2021-ben. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!