Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mandulaműtétre ki mennyit...

Mandulaműtétre ki mennyit várt, hogy zajlott?

Figyelt kérdés
Minden érdekelne ezzel kapcsolatban.

2021. márc. 15. 19:25
 1/4 anonim ***** válasza:
94%

Másfél hónapot vártam, engem nem altattak

mert felnőttkori volt, 33 éves voltam.

Nagyon komoly műtét, műtét előtt fél órával kaptam a fenekembe egy nyugtató szúrit, de semmit se ért, durva volt nagyon a műtét, a műtőbe ülő tolokocsival betoltak, leszíjazták a kezem, fejem, fognom kellett egy tálkát, abba dobták bele a kivett mandulákat, aztán kaptam a mindkét mandulámba egy kb 20 cm hosszú tűvel injekció, ez nem fájt mert előtte érzéstelenítőt fújt rá, nekem nagyon nehèz volt eltalálnom a levegővételt, (mert én öklendezős fajta vagyok ha olyan mélyre nyúlnak a torkomba), hogy nehogy megfulladjak, mert a vért folyamatosan permeteztem ki a számból a dokira, aki a végén tiszta vér volt, a köpenyét ledobta a földre mikor végzett. 15-15 perc volt a két mandula kioperálása, igazából nem fájt míg vágta ki, csak ez a 30 percig tartó koncentráció hogy tudjak levegőt kapni, az volt borzasztó, halálfélelmem volt végig, tátott szájjal erre koncentrálni. 3 napig voltam bent műtét után, utána mehettek haza, a gyógyulás se semmi, egy hónap volt mire begyógyult a seb, addig napi 4 kataflámot szedtem, hogy vmit tudjak enni, létezni, Én 1 hónap fizetetlen szabin voltam miatta. Főleg hideg, jeges kajákat tudtam csak enni. Ásítani, tüsszenteni,köhögni, nevetni borzalmas volt míg benem gyógyult. Utána még vagy 5 évig száraz, érzékeny, vérbő volt a helye, de nem zavaró az már a műtéthez és a gyógyuláshoz képest.

Ha téged altatnak akkor csak a gyógyulást kell kibírni, ami sokkal jobb mint a műtét.

2021. márc. 15. 19:49
 2/4 A kérdező kommentje:

Hú köszi, hogy leírtad.

Altatást lehet kérni vagy a doki dönti el, hogy legyen?

2021. márc. 15. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:
93%
Szívesen. Lehet kérni, nekem akkor egy évet kellett volna várnom, azt nem akartam.
2021. márc. 15. 20:02
 4/4 anonim ***** válasza:
90%
Engem viszonylag hamar akartak műteni, bár ez nem most volt hanem lassan 4 éve. 1 hónapra rá akartak időpontot adni, de nyár volt nyaralni mentem így megállapodtunk hogy 3 hónappal később megyek. Engem altattak, meg amúgy mindenkit a doki azt mondta csak altatásban végzik a műtétet. Előtte kaptam egy bátorító injekciót fenékbe meg egy nyálzásgátlót nem fájt egyáltalán. Műtétből annyi van meg hogy elaltattak utána a szobában feküdtem. Elvolt zsibbadva a torkom nem éreztem semmit. Amúgy nem volt vészes a lényeg hogy folyamatosan igyál vizet ne hagyd hogy kiszáradjon a torkod akkor fájhat. Napi 4-4,5 liter vizet megittam. 3 hét után olyan volt mintha mi sem történt volna. Evés kicsit kellemetlen volt, de nem brutál. Ettem mindent jól összerágtam aztán nyeltem egy nagyot. Sok sikert hozzá neked is, ha ki kell venni nincs mese, sokkal jobb lesz utána.
2021. márc. 16. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!