Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért érzem jól magamat betegen?

Miért érzem jól magamat betegen?

Figyelt kérdés

Karanténban vagyok, szüleim covidosak. Valószínűleg én is az vagyok, ugyanis kicsit melegem volt, megmértem a lázamat, 38 fokos a lázam. Eddig akárhányszor beteg voltam, annál feldobottabb lettem, neki állok olyankor főzni meg az udvaron játszani a kutyámmal, ilyenek.

Apám egész nap fekszik, anyám kicsit nyomott, (nyilván rájuk rosszabbul hat) de nem érzem normálisnak, hogy jókedvem van lázasan, és szinte alig érzem. Pár éve, mikor influenzás voltam, elmentem sétálni 39 fokos lázzal, egész nap jókedvem volt. Ritkán vagyok beteg, hozzáteszem.

Kicsit olyan érzés, mintha ittas lennék, és olyan jó a hangulatom... Valamivel gyengébb is vagyok, de próbálok nem foglalkozni vele, és alig veszem észre.

Egyszer lábtöréssel műtöttek, és én olyan jót röhögtem. :D Szeretem az ilyen helyzeteket.

Ez mitől lehet?

2021. márc. 8. 13:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én arra tippelnék, hogy lehet ilyenkor kiszakadsz egy picit a munkádból, több lesz a szabadidőd a felépülés miatt, és van időd azt csinálni, amit jobban szeretsz, kevesebb a stressz otthon jobb esetben. De igazából nem látok a fejedbe, szóval fogalmam sincs.
2021. márc. 8. 13:34
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem dolgozom, úgyhogy nem amiatt van. Amúgy nem rossz ötlet.
2021. márc. 8. 13:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Kisebb betegségeknél nekem is "jobb" kedvem volt, amikor épp nem voltam mocskosan szarul. Ennek az oka nálam az, hogy ilyenkor egy feladatom van: pihenni, hogy jobban legyek. Ha pl. szabadság (vagy gyerekként szünet) van, akkor ott van bennem a késztetés, hogy hasznosan kell eltöltenem azt a kevés időt, nem feltétlenül henyéléssel és pihenéssel.
2021. márc. 8. 13:54
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem influenzanal tipikusan mindig az van, hogy kis hoemelkedesnel levert vagyok, laznal csak csukott szemmel fekszem, de 39 foktol hirtelen jol leszek, fel vagyok turbozva, es gyerekkorom ota ugy kell ramszolni, hogy maradjak mar, fekudjek vissza. Volt, hogy rengeteget beszeltem es valahova menni akartam. Es mikor megy le a laz, akkor vagyok nagyon szarul.

Biztos megvan a maga fiziologiaja, csak nem tudom, mi miert.

2021. márc. 8. 15:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Én eddig mindig nagyon jól éreztem magam betegen, simán elmentem negyven fokos lázzal is futni. Semmi bajom nem lett tőle. Viszont nekem sokkal erősebb szervezetem van az átlagnál, már vagy tíz éve egyszer sem voltam beteg.
2021. márc. 8. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!