Ki szüntetné be a korlátozásokat?

El kell engedni az egészet
Aki fél tőle az maradjon otthon
A nyuggerek meg nem mennek majd hetente 6x le a piacra trécselgetni aztán jónapot
Aki akarja hordja majd a maszkot. Aki akarja beadatja az oltást.
A gyengék elhullanak majd, ilyen ez a természetes szelekció

#11: Én "nyugger" vagyok a te szava járásod szerint, de én is azt mondom, hogy akinek van oka félni, az maradjon otthon, hordjon olyan maszkot ami valóban megvédi, de hagyják békén élni a többi embert. Ne mástól várjuk, hogy vigyázzanak ránk, hanem tegyük meg magunk. Ha meg valaki nem tette, mert ivott, bagózott, zsírdisznóra hízott, vagy tönkre tette az egészségét, amiatt meg ne a másik embert szivassuk meg a korlátozásokkal.
Szóval én beszüntetném az összes korlátozást, de párhuzamosan ezzel biztosítanám a segítséget annak, akinek vigyáznia kell magára. (Visszaállítanám a kórházakban az ellátást, ingyenesen házhozszállítós bevásárlószolgálatot biztosítanék az időseknek és a betegeknek, és ingyenesen adnék havi x darab valóban védő maszkot annak, aki kéri, de a többi embernek sehol sem tenném kötelezővé a sz.rt sem érő maszkok használatát, stb.)

igen is meg nem is
amit beszüntetnék : kijárási tilalom, maszkviselés, stb
amit nem szüntetnék meg: A külföldek beutazásának tilalma az jó nekünk csndes lett a város sok tetü turista nélkül bár látok azért így is belűlük párat sajnos

Hát ez nehéz kérdés. Szerintem nem szabadna ilyen módon és ennyi időre leállítani a gazdaságot. Háborúk, más világjárványok idején sem voltak ilyen drasztikus leállások. Remélem nem az üzletek, éttermek felvásárlása a cél. Ugye azt tudjuk, hogy azé a hatalom akinek sokmindene van nem feltétlen pedig azé aki kormányon van. Tehát egy esetleg kormányváltás esetén úgyis az “uralja” az országot aki rendlkezik cégekkel, vendéglátóegységekkel...
Nekem a 88 éves papám igaz kórházba került de megygógyult a vírusból és a szövődményből is, pedig ilyenkor már 1-2 alapbetegség elkerülhetetlen. Szűk családban többen elkapták, kisbaba is de senkinek nem volt 2-3 napos hőemelkedésen, megfázáson kívűl komolyabb tünet szerencsére. Ismerek olyat aki viszont lélegeztetőre került. Az biztos, hogy a probléma valós, de tényleg többen mennek tönkre a szigorítások miatt, viszont kellenek a szigorítások is csak egy kicsivel másabb jellegűek és értelmesebbek.

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!