Ha jól tudom, akkor az AstraZeneca és a Szputnyik-V is azt az elvet alkalmazza, hogy a vírus egy kritikus elemét (a tüske fehérjét) mutatja be a szervezetnek. Nem tudom pontosan, hogy milyen vektoron juttatják be, de elméleti síkon nekem nincs kivetnivalóm.
Bár szakmabelinek nem mondanám magam, mert kevés virológiát és immunológiát hallgattam.
Mindenesetre az idős korosztály esetében - ha lett volna elegendő vakcina - akkor maradtam volna a BionTech megoldásánál, mert ott nem arra alapozunk, hogy hátha az idős szervezet is produkál valami használható antitestet a bevitt oltással szemben.
Angliabol. Senkinek nem lett nagyobb baja, minthogy tobb napig influenza-tunetei voltak, faradtsag, izomfajdalom.
Nyolcvanas, kilencvenes rokonaim jol birtak. Par ismeros szarul volt kicsit.
Miutan mi marcius ota azt is latjuk, milyen rohadt dolog ez a Covid, nem rugozunk az oltason.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!