Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mi a legenyhébb kimenet, ami...

Mi a legenyhébb kimenet, ami biztos Covid megfertőződés esetén bekövetkezhet?

Figyelt kérdés
A kérdés egyelőre talán inkább elméleti, bár lehet, hogy van rá már egzakt orvosi álláspont is. Tehát a vírus - minimális mennyiségben - bekerült a szervezetbe (a keringési rendszerbe), mi történhet a legjobb esetben?
2021. febr. 9. 21:40
A kérdező szavazást indított:
tünetmentes megbetegedés, gyógyulás maradványtünetekkel/károsodással
tünetmentes megbetegedés, gyógyulás maradványtünetek/károsodás nélkül
tünetmentes megbetegedés, de a beteg hétköznapi, korlátozásmentes körülmények között sem fertőz meg senkit
a vírus nem tud elszaporodni (a fertőzés nem kimutatható)
23 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk az egész család elkapta, volt aki igen rosszul is volt tőle. Én ezzel szemben el sem kaptam, és antitest sincs, tehát tünetmentes sem voltam. Párommal egy szobában aludtunk, bár külön ágyon, én ápoltam. Nem ettem/ittam utána, nem csókolóztunk vagy ilyesmi addig. Meg évek óta napi 1000mg C vitamint szedek és D vitamint is (pár a párom is, mégis elkapta). Ezek szerint így nem volt nagy mennyiség ami bekerült és a szervezetem legyőzte.
2021. febr. 9. 21:47
 2/9 anonim ***** válasza:
53%
A feleségem elkapta, közepes tünetekkel. Egy ágyban aludtunk, ugyanúgy csókoloztunk, amikor jobban volt már szeretkeztünk is. Úgy voltam ele, hogy ha elkapom, akkor így jártam, túl kell esni rajta. De vagy nem kaptam el, vagy tünetmentesen ment át rajtam. Neki sem maradt semmi maradvány utána és ismerősöm sincs, akinek bármiféle komolyabb problémát okozott volna. Ezek után nem hiszek azoknak, akik azt mondják, hogy ez a vírus milyen veszélyes.
2021. febr. 10. 10:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Legtobb esetben eszre se veszi az ember.
2021. febr. 10. 10:21
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

#2 az első válaszoló vagyok. Attól, hogy nektek nem volt veszélyes, nem jelenti azt, hogy másnak sem az. Nemrég volt a TV-be egy csávó, aki kiugrott az ötödikről, és túlélte, még komolyabb sérülése sem lett. Tehát akkor az ötödikről nyugodtan ki lehet ugrani?

Az én páromhoz pl mentő is kellett, anyósomhoz úgy szintén. Kisfiam, sógorom, sógornőm, tesóm és férje (másik sógor) viszont enyhe tünetekkel viselte, apám hozzám hasonlóan el sem kapta, anyám meg fél évig fulladt utána. Tehát nem mindenkinél egyforma.

2021. febr. 10. 10:37
 5/9 anonim ***** válasza:
29%
Persze van aki nembirja ugy nez ki, de aranyaiban ők sokkal kevesebben vannak. Aki meg belehal az 1-2%. Foleg oregek meg beteg emberek.
2021. febr. 10. 10:40
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A legenyhébb, akiről tudok, az sógornőm volt: nála annyi volt az egész, hogy 1x fájt a feje egy egész napig (amúgy nem fejfájós, szóval ezért is furcsállta), illetve ízeket-szagokat nem érzett 4-5 napig. Ennyi, semmi más nem volt. Csak onnan tudta, hogy covidos, hogy csináltatott tesztet, mert a munkája miatt sokakkal érintkezik (fodrász.) A karantént otthon eltöltötte, de semmi más panasza nem volt.

Ja de az sem mellékes, hogy valszeg azért úszta meg ennyivel, mert évek óta spéci, nagy dózisú vitaminokat szed, sportol, és nagyon odafigyel a táplálkozásra, így az immunrendszere elég erős volt (az orvosa is ezt mondta, hogy vszeg ezért úszta meg ilyen könnyen).

A többi ismerősömet sokkal jobban megviselte.

2021. febr. 10. 14:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk vegig ment a meloba mindenkin de legtobbunonek 2-3 nap volt. Semmi extra mint egy megfazas. 1 nem erzett izeket egy darabig de orult neki mert pont dietazott ugyis 😅 de melon kivul se tudok senkirol akinek lett vna barmi baja
2021. febr. 10. 16:47
 8/9 anonim ***** válasza:
80%
Aki szerint nem gáz, mert úgyis csak a betegeket,öregeket érinti, annak nincsenek szülei, ismerősei akiket inkább nem temetne el? Senki élete nem ér kevesebbet.
2021. febr. 10. 20:46
 9/9 anonim ***** válasza:
#4 ha 100 ember kiugrik az 5.-ről, hány fogja túlélni? 98? Na ugye.
2021. febr. 11. 17:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!