Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Bell- parézis -ra az orvos...

Bell- parézis -ra az orvos Medrolt írt fel, valakinek tapasztalat?

Figyelt kérdés
Egy hete állapítottak meg nálam féloldali arcideg bénulást (bár nagyon rosszul hangzik, laikus szemmel semmi sem észrevehető az arcomon, a doktor úr mégis ezt mondta) ami mint kiderült egy rossz fogam miatti fertőzéstől alakult ki, ezt a fogamat azóta ki is húzták. A doki felírt antibiotikumot, ezt be is szedtem, de mellé felírt még vízhajtót és Medrol tablettát (4mg). Olvastam az arcideg bénulásról hogy ha nem súlyos nagyrészt magától is gyógyul, épp ezért nem értem miért ír fel erre szteroid gyógyszert. Nagyon sok rosszat hallottam a Medrolról akkor is ha csak pár napig szedte valaki. Van esetleg tapasztalata bárkinek, aki csupán gyors kúra szerűen szedte? Eléggé félek tőle, de közben bennem van hogy nem viccből ír fel ilyet egy orvos.. ( bár kicsit őrült az öreg, de mégis) ma voltam nála, azt mondta az arcom nem rosszabbodott, de mégis szedjem.. köszi a válaszokat!

#gyógyszer #kezelés #neurológia #Medrol #Arcideg-bénulás #Bell-parézis
2021. jan. 25. 17:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A Bell paresis teljesen szokványos, javasolt kezelése a szteroid. Az mas kérdés, hogy lökésterápiában, nagyobb dózisban. Ez a 4 mg nem tudom mi a szarra jó :D

1 mg/ttkg vagy 60 mg a dózis 6 napig, aztán kell leépíteni, összesen 10 nap. Ekkora dozistól meg semmi bajod nem lesz. A kellemetlen szteroid mellékhatások elhúzódó szedés alatt jelentkeznek.

2021. jan. 25. 17:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja bocs, annyi, hogy a 60 mg prednisonra vonatkozik. A medrolban metilprednisolon van az kicsit erősebb, de a 60 mg prednisonnak 48 mg metilprednisolon felelne meg.
2021. jan. 25. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozok az előző hozzászólóhoz. A szteroid azért kell, mert a szerencsétlen arcideg az útja jelentős részében ilyen-olyan csontos üregekben fut, nos ha begyullad, akkor megduzzad és nem fér el a járatában és következésképpen bénulás lép fel. A szteroid csökkenti a duzzanatot.
2021. jan. 25. 17:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi a válaszokat!

Értem, hogy miért kell a szteroid, de nálam ugye alig van duzzanat, szabad szemmel nem is látjuk és mondták mások hogy ez magától is meggyógyulna. A másik pedig ahogy az első is írta, nem értjük a kis adagot.. szerintetek beszedjem, vagy konzultáljak más orvossal ?:/

2021. jan. 26. 05:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Illetve hallottam hogy kis dózis is tud bajt csinálni (hízás, pattanások stb) így nem szívesen szedném be pláne ha lehet nem is hat:(
2021. jan. 26. 05:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia, ugyanezzel a problémával nekem is Medrolt írtak fel.

Voltak mellékhatásaid?

Elmúlt a Bell parézised? Ha igen mennyi idő alatt javult?

Köszi, ha válaszolsz!

2022. márc. 14. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!