Miért nem lehet szúrás nélküli vakcinát előállítani pár kivételt leszámítva?
Figyelt kérdés
Sokkal könnyebben beoltatnák magukat az emberek, ha nem tűt kéne 2x is beléjük döfni.2021. jan. 14. 20:54
1/16 anonim válasza:
Sok évtizede már léteznek mikrotűk, csak nem dörgölik az emberek orra alá. Azaz de. A teszt esetén se kizárt a mikrotű.
Ahogy léteznek régóta mikrotűs tapaszok is, pl inzulin injekciók egy része ilyen.
2/16 Ypszilon1980 válasza:
Mert máshogy hogy? Ezeket izomba kell adni, tű nélkül meg nem lehet. Léteznek olyan oltások, amiket ilyen mikrótűkkel adnak be, de az csak a bőr alá megy.
3/16 A kérdező kommentje:
De annak mi az oka, hogy izomba kell mennie? Máshonna nem tudna immunválaszt kiváltani? Pl. felszívni por formában, vagy végbélkúp, akármi?
2021. jan. 14. 22:14
4/16 anonim válasza:
Az a lényeg, hogy változatlan formában meghatározott mennyiségben jusson a keringésbe. Ez megoldható izomba, vagy vénába adva. Amiket te leírtál ott a hatás kiszámíthatatlan.
5/16 A kérdező kommentje:
Főleg légúti betegségnél tudom elképzelni, hogy megoldható lenne. Ha nem is az rns verzio, hanem mondjuk vektoros vagy a legyengített vírusos. Egy utca vakcina, es mindenki mehetne a dolgara. Szuritol persze hogy fel a legtobb ember..
2021. jan. 15. 00:01
6/16 A kérdező kommentje:
Mármint az orrlyukon felszivas.
2021. jan. 15. 00:01
7/16 anonim válasza:
Fejlesztenek orrspray vakcinát is, de nem tudom ez hogy halad.
8/16 A kérdező kommentje:
Szerintem 100x elfogadottabb lenne, nem csak a tűszúrás, hanem az egyéb "jujjmilyen mellekhatasai lehetnek" részétől is.
2021. jan. 15. 01:00
9/16 anonim válasza:
Ha nem tűvel adnék be, csak úgy eltűnne a szervezetben, kiszámíthatatlan, hogy bekerül-e a keringésbe. Értem, hogy sokan tűfóbiások, de higgyétek el, sztem egy covid teszt kellemetlenebb, mint az a kis szúrás. Ha ügyesen adják be, kb nem is érzed. Na meg az élet során ennél sz@rabb fájdalmak is vannak: szülés, műtét (pl bölcsességfog-műtétnél én alapból 3 injekciót kaptam)
10/16 anonim válasza:
Mi bajod az injekcióval? Csak egy kicsit csíp az elején és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!