Mi értelme van a covid miatti utazási korlátozásoknak?
Igazából már mindenhol ott a covid, lényegtelen, hogy Ausztriában kapod el, vagy a bkv buszon... Ennyi erővel ha egyszer kimesz az utcára, utána is 10 nap karantén kellene, hogy újra kimehess.
Nem vagyok vírustagadó, de ezt egyáltalán nem értem.
Mert minden utazási korlátozás csökkenti a terjedést. Pl. szeretnél elutazni Ausztráliába, ehhez az kéne, hogy elmenj a reptérre, ott ugye sok embererrel találkozol, a repülőn ráadásul órákig vagy bezárva más emberekkel, a célállomáson is van ugye reptér, megint sok ember. Ha már ott vagy, akkor biztos nem remeteként üldögélsz egyedül egy szobában, szóval megint sok emberrel találkozol.
Ha van utazási korlátozás, akkor ennek valószínűleg nem az az alternatívája, hogy egyedül üldögélsz otthon, de akkor is sokkal kevesebb emberrel találkozol, mint az utazás alatt.
1,
Ha nem a reptérre megyek, akkor helyette a plazaba nézelődni, vásárolni (jobb szórakozási lehetőség úgysincs), szerontem a pláza is feler egy reptérrel kb.
2,
Maszkkal stb én is egyetértek, egyedül ez az utazási korlátozós karanténos dolog nem tiszta nekem.
Minden országban szinte MINDEN be van zárva, csak a munkahelyek nem, ezért értelmetlen az egész és tönkreteszik vele az embereket (nem a turistákra gondolok elsősorban). Nincsenek nyitva a hotelek, éttermek, szórakozóhelyek, fesztiválok, mozik, semmilyen olyan nagy tömeget vonzó hely ahol ténylegesen elkaphatnád a vírust más országban sem.
Magyarán ugyanolyan "veszélyben" vagy máshol is mint itthon.
Az egyedüli probléma amit látok azok a repülőjáratok. Szűk, zárt hely, ott nagyobb a veszély, ezért én csak 30%-os kapacitással, de engedném, hogy működjenek (persze akkor a jegy drágább lenne). Épp ezért Nyugat-Európában fellendülőben van a vasút és a hálókocsi. Az egy háztartásban lakók egy hálókocsiban utaznak. Minden út és utasok után pedig fertőtlenítik a fülkét. Erre mit csinál Magyarország és a MÁV? A nagyobb biztonság érdekében (igen, ez volt a hivatalos indok) kiveszi a nemzetközi forgalomból a hálókocsikat. Illetve, ha autóval utazol akkor is általában csak a veled egy háztartásban lakók utaznak, ott megint szinte 0 az esélye a fertőzésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!