Ivermectin nevű féreghajtót hol lehet kapni? Ez csak állatoknak hatásos, vagy embernek is jó? Hallottam hogy a COVID ellen is alkalmazni akarták. Nem veszélyes az emberre és biztonsággal lehet alkalmazni?
Pl. a kínai vakcináról sincs elég tanulmány...és ahogy mondtam, a NIH oldalán az olvasható, hogy az sem bizonyított, hogy a Mazzottit az Ivermectin okozta. Nincs idő a tanulmányokra, ez egy ilyen korszak.
A másik kérdésnél már megválaszoltam a dózis-problémát....és azt is, hogy én is annak örülnék, ha nem öngyógyításba fognának az emberek, de ahhoz hiányoznak az állami intézkedések.
Jó, én nem vagyok híve a gerilla hadműveleteknek. A pánik soha nem jó tanácsadó.
A kórházban meg 100%-ban jó döntés nincs.
Ezt kiveséztük. Az emberek meg úgyis azt teszik, amiről úgy gondolják, hogy pillanatnyilag a legkényelmesebb.
Mehetünk dolgozni...
"Ivermectinnel állították meg a Covidot Indiában és számos afrikai országban csak úgy mondom."
Ezzel az állítással az az egy probléma van, hogy nem igaz. Indiában most jön a harmadik hullám, és elég rosszul állnak a halálozások tekintetében is.
"Bizonyítottan beviszi a cinket a vírusba"
Szerintem kevered a kvercetinnel.
11-es vagyok.
Akkor azt hiszem, lezárhatjuk a vitát: [link]
"Hazugság volt az ivermectin mellett érvelő legnagyobb kutatás"
#28 Hála az égnek azok a kiszerelések, amiket a régebbi protokollokban írtak, nem elérhetőek. Ezek a dózisok szerencsére nagy kárt senkiben nem tudnak okozni, ha már a covid-on nem segít.
Kedves kérdező: Az azelasztin tartalmú, amúgy sok-sok éve emberek allergiás tüneteire alkalmazott orrspré (Nem írom le a nevét) viszont már klinikai viszgálatokon is bizonyította, hogy nagyon nagy mértékben csökkenti a covid vírus szaporodását az orr-, és garat nyálkahártyán. Mivel a vírus elsődleges támadási pontja többnyire itt van, az orrsprének nincs maximalizálva a használati ideje (normál esetben az allergiás időszakban végig használhatja a beteg időkorlátozás nélkül), nem okoz függőséget, ezért ha már az oltást nem vszed igénybe, legalább ne egy állatoknak szánt féreghajtót használj, hanem az orrsprét, amit az előbb körülírtam. Vény nélkül kapható a patikákban, és nem is vészes az ára.
"Virológia Pécs
Kedvencek · talFenSbreuár pm1ns7rned.et ·
Pécs-Bécs újabb, fontos eredményt ért el a koronavírus elleni gyógyszerek fejlesztésében! Megkezdődtek a klinikai vizsgálatok!
A PTE kutatói is hozzájárultak egy új, COVID-19 elleni gyógyszer fejlesztéséhez
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) Szentágothai János Kutatóközpont (SzKK) virológusai nemzetközi projektben segítik a koronavírus elleni küzdelmet. Az URSAPHARM Arzneimittel és a CEBINA egy közös klinikai tanulmányban vizsgálja az antihisztaminként ismert azelasztin-hidrokloridot, mint potenciális terápiás szert a COVID-19 elleni küzdelemben. Ebben a munkában segítik őket a PTE SzKK munkatársai.
A COVID-19 járvány idején számos gyógyszergyár a már meglévő készítményeit új nézőpontból vizsgálja, hogy vírusellenes tulajdonságokkal rendelkező gyógyszerként újra felhasználják a SARS-CoV-2 vírus ellen. Ezzel párhuzamosan intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységet is végeznek új anti-COVID-19 terápiák azonosítására.
A német URSAPHARM Arzneimittel GmbH és az osztrák CEBINA GmbH biotechnológiai vállalat közös klinikai tanulmányának célja az azelasztin-hidroklorid potenciális SARS-CoV-2 fertőzés elleni hatásának igazolása a betegek szervezetében. Az azelasztint egyébként évek óta sikeresen alkalmazzák az antiallergiás terápiában.
A Bécsi Egyetem kutatója, Dr. Robert Konrat professzor egy általa kifejlesztett új szoftveres eljárás segítségével ismert gyógyszerek lehetséges antivirális hatását vizsgálta. Ezen kutatások alapján a CEBINA GmbH munkatársai számos, már ismert gyógyszert választottak ki tesztelésre. A laboratóriumi vizsgálatokat Dr. Jakab Ferenc professzor által vezetett Virológiai Nemzeti Laboratóriumban (PTE SzKK) végezték. Az azelasztin-hidroklorid erős vírusellenes hatása miatt potenciális gyógyszer lehet a SARS-CoV-2 ellen, amelyet emberi orrszövet modellben is kimutattak a pécsi kutatók.
A héten megindult a klinikai vizsgálat Németországban annak igazolására, hogy az azelasztint tartalmazó orrspray képes-e visszaszorítani az orrnyálkahártyán a vírus megtapadását és szaporodását a fertőzés korai szakaszában, ezáltal megakadályozva a COVID-19 betegség kialakulását, vagy pozitívan befolyásolva a betegség lefolyását és súlyosságát. A külföldi klinikai vizsgálatokkal párhuzamosan a pécsi virológusok, farmakolóusok és a CEBINA a magyar klinikai tesztelés tervezését is megkezdték!
Az osztrák, magyar és német kutatók úgy vélik, hogy amennyiben a közelgő klinikai vizsgálatok pozitív eredménnyel zárulnak, az áttörést jelenthet a vírusok terjedésének ellenőrzésében, és a jelenlegi járvány visszaszorításában.
A hír a nemzetközi sajtóba is megjelent: [link]
Előző vagyok.
A klinikai vizsgálatok Ph.II. eredményei is megjelentek már:
"Virológia Pécs
Kedvencek · tlAoungudsshdztuis 17na. ·
Prof. Dr. Jakab Ferenc
Újabb, igen biztató eredmény, amelyhez kutatócsoportunk is hozzá tudott járulni! Már a KLINIKAI VIZSGÁLAT is igazolja!
‼ Az előzetes laboratóriumi eredményeket a klinikai vizsgáltok is igazolják: a széles körben elérhető allergiaellenes azelasztin tartalmú orrspray forradalmasíthatja a COVID-19 kezelést!
👉 A CEBINA osztrák biotechnológiai cég ma jelentette be az URSAPHARM Arzneimittel közösen szponzorált, 2. fázisú klinikai vizsgálatának első eredményeit, amely bizonyítja, hogy az azelasztin-hidrokloridot tartalmazó antiallergiás orrspray hatékonyan csökkentette a vírusfertőzést SARS-CoV-2 pozitív betegeknél!
👉 A CEBINA munkatársai Dr. Robert Konrat professzorral (Bécsi Egyetem, Ausztria) és Dr. Jakab Ferenc professzorral (Pécsi Tudományegyetem, Szentágothai Kutatóközpont, Virológiai Nemzeti Laboratórium) együttműködve már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy az azelasztin-hidroklorid erős SARS-CoV-2 vírusellenes hatást mutatott a laboratóriumi, in vitro vizsgálatokban. Ezen előzetes eredményeket az Innsbrucki Orvostudományi Egyetem Virológiai Tanszéke is megerősítette, vizsgálataikban a fő vírusvariánsokat (beleértve a delta változatot is) használva. A biztató laboratóriumi eredmények hatására, a CEBINA partnere, az URSAPHARM kettős-vak, placebo-kontrollos klinikai hatékonysági vizsgálatot végzett 84 SARS-CoV-2 fertőzött önkéntes bevonásával (Kölni Egyetem, Németország). Az első eredmények nagyon biztatóak, hiszen az egy hetes azelasztin-hidroklorid tartalmú orrspray-vel végzett kezelés nagymértékben csökkentette a SARS-CoV-2 vírusterhelést a vizsgált személyekben. Az azelasztinnal kezelt betegeknél a vírusok mennyiségének 97%-os csökkenését figyelték meg a kontrollcsoporthoz képest. A vizsgálat végén elvégzett molekuláris vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy az azelasztinnal kezelt betegek szignifikánsan nagyobb arányban váltak PCR negatívvá.
👉 „Ezek a klinikai adatok megerősítik a Pécsi Tudományegyetem virológusai által korábban, emberi orrszöveten elvégzett laboratóriumi vizsgálatok eredményeit, ahol az azelasztin kezeléssel drasztikusan sikerült csökkenteni a SARS-CoV-2 fertőzést. Mivel az orrban és a torokban megjelenő magas vírusszám súlyosabb lefolyású betegséget eredményezhet, valamint a vírus átadásának a lehetősége is nagyobb ebben az esetben, az orrspray használata mind a fertőzött, mind pedig a fertőzöttekkel kapcsolatba kerülő személyeknek egyaránt ajánlott lehet. Az azelasztint engedélyezett allergia-gyógyszerként már 30 éve biztonságosan használják szerte a világon, így a klinikai vizsgalatok eredményei alapján, akár azonnal be is lehetne vezetni, mint profilaktikus vagy poszt-expozíciós gyógyszert. - jegyezte meg Dr. Nagy Eszter a CEBINA alapítója és vezérigazgatója. „Ezen túlmenően úgy gondoljuk, hogy az azelasztin hatékonyságának bizonyítása a SARS-CoV-2 főbb változatai ellen – beleértve a delta változatot is – tovább növeli az azelasztin orrszöveten történő, helyi alkalmazásának fontosságát a COVID-19 kezelésében.”
☝ A sikeres védőoltási kampánynak köszönhetően a világ számos pontján a lakosság nagy része már védett lehet, aminek következtében csökken a kórházi kezelések és a halálozások száma. A fertőzés azonban ezekben a személyekben is megjelenhet és sajnos azt látjuk, hogy a fertőzöttek száma ismét emelkedik, elsősorban a delta variánsnak köszönhetően. Ezért sürgősen új lehetőségekre van szükség a vakcinák kiegészítésére, a korai stádiumú fertőzések kezelésére, valamint a vírus terjedésének csökkentésére. Pontosan ezen okokból kifolyólag nagyon fontosak az említett klinikai vizsgálat most közzétett első eredményei!
☝ A klinikai adatok első elemzéseiből készült kézirat első (preprint) verziója itt található meg: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!