Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tobb fertozott lesz az unnepek...

Tobb fertozott lesz az unnepek utan?

Figyelt kérdés
mit gondoltok? szerintem igen.. le is mondhatunk az enyhitesekrol
2020. dec. 19. 09:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

"

#2 azért vagyunk hülyék, mert nem akarjuk, hogy szar karácsonyunk és újévünk legyen? Na mindegy:D"

Nyugodtan ünnepelj akkor, de ne legyen sírás, hogy áprilisban még mindig nincs nyitva semmi és nem lehet sehova menni :)

2020. dec. 19. 11:49
 12/17 anonim ***** válasza:
40%

4-es! Én nagyon szeretem a karácsonyt és a szilvesztert egyaránt. Mindig megadtam a módját, szeretek szép sütiket készíteni, feldíszíteni a lakást. De van egy valami, amit ennél is jobban szeretek és többre értékelek és az az egészség. Én magam babát várok, a család fele olyan munkát végez, ahol direkt kontaktusban van beteg emberekkel (orvosok, fogorvosok), sem ők nem akarnak engem kitenni semmilyen fertőzésnek, és én sem ragaszkodom hozzá. Vannak idősek a családban, nagyszülők 80 pluszosak mind. Kinek az egészsége áldozható fel egy meghitt karácsony oltárán? Kit fog vigasztalni a boldog karácsony emléke, ha én korábban megszülöm a babámat (a covid egyes szövődményei között ott van a koraszülés, de elegendő egy magas láz is, ami árthat a magzatnak), vagy vmelyik nagyszülőt eltemethetjük a covid miatt? És nem gondolnám, hogy egyedi eset vagyunk, minden családban van krónikus betegség, elhízottság, de bőven elegendő egy korábbi megfázás miatti gyenge immunrendszer is. Lehet én gondolkodom másként, hiszen mint írtam, sok a családban az egészségügyis (én is az vagyok) és tudom mekkora érték az egészség. Ahogy arra is van indirekt rálátásom, hogy mi is a helyzet most a covid osztályokon, van olyan is a családban, aki jelenleg ott dolgozik. Nekem egy szeretteim körében elfogyasztott bejglinél többet ér az, hogy biztonságban tudhatom magam és a családtagjaimat, ennél már csak az lenne jobb, ha februárban rendes körülmények között szülhetném meg a babámat, de ehhez az kellett volna, hogy az emberek fegyelmezettek legyenek, hordják rendesen azt a maszkot, ne menjenek el most oda, ahova nem muszáj/eddig nem volt fontos, és üljenek meg otthon akkor is, ha az nem egy átlag csütörtök, hanem véletlenül Szent Este. De ugye ezt már sok ponton elbuktuk, és itt vagy élő példaként, hogy te csak azért sem fogsz odafigyelni.

Az ilyen emberekről mindig a 80 éves kalapos üregúr jut eszembe, aki felhajt az autópályára menetiránnyal szemben, hiába dudálnak, villognak rá, nem is érti, mi történik, amúgy sem lát vagy hall már. Persze nyilván nem a kalapos üregúr fog felfordulni a Suzuki Ignisével, hanem az őt kerülgető autók fognak egymásnak ütközni, lehetőleg kivégez egy egy egész családot, vagy csak egy 3 gyerekes családfenntartót. És még akkor sem érti a kalapos üregúr a problémát, amikor a rendőr megállítja és számon kéri. Nagyjából ezzel látom azonosnak a te és hozzád hasonlók viselkedését. Nem érted, nem is akarod érteni és amúgy meg lesz*rod addig a pontig, amíg nem te vagy érintett.

2020. dec. 19. 12:36
 13/17 anonim ***** válasza:
40%

Akkor ha már ennyi kritika érte a #4es válaszomat bemutatom nektek az én verziómat. Családunk egyik közelálló tagja elkapta a vírust, lelégeztetőgépen is volt, majd a későbbiek folyamán sajnálattal eltávozott közülünk. Lehet szidni engem, amiért így látom a dolgokat, de neki lehet ez volt a sorsa. Egyszer valamiben meg kell halni, ezt mindenki tudja. Családunkban van kismama és ők is részt fognak venni velünk az ünneplésen, mint a nagyszüleink is. Gondoljunk csak bele.. nekem mind a két nagymamám egyedül él. Mind a kettőjüknek meg van a baráti köre, mentek össze vissza nyaralni, sétálni stb. Na ezek a találkozások ritkábbak lettek. Ha mi se látogatnánk meg őket heti vagy akár napi szinten akkor joggal merülhetne fel bennük a kérdés, hogy “minek vagyok egyáltalán még itt? Szükség van még rám?” A mi családunkat is érte tragédia, mint ahogy fent is említettem, de nem áll meg a világ ettől.

Az meg hogy pl én fogok a legjobban sírni, hogy nem lesznek nyitva a szórakozóhelyek, ennek a válaszolónak jelezném, hogy ki lehet bírni az életet buli nélkül is:D Akiknek meg annyira hiányzik azok megoldják egy egyszerű házibulival. Szerintem tartsuk tiszteletben ki mit gondol:)

2020. dec. 19. 12:49
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

Hol írtam szórakozóhelyet?

Étterem,kávézó,uszoda,edzőterem stb sem lehet majd nyitva, ha most mindenki 10-20 fős összejöveteleket tart majd és szétfertőzik az emberek

2020. dec. 19. 13:26
 15/17 anonim ***** válasza:
54%
13, akkor kapd el a leprát és ne menj vele orvoshoz, mert úgyis ez a sorsod...
2020. dec. 19. 16:41
 16/17 anonim ***** válasza:
15-ös nem azért de kib@szott sz@r lehet a logikád ha ez jött ki arra válaszul amit írt :D
2020. dec. 20. 16:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Márpedig kb ilyen, ha leszarik a galamb le se töröld mert ez a sorsod
2020. dec. 20. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!