Mit ér a maszk? Készült már róla gyakorlati tanulmány?
Csak mert sok elméleti tesztet láttam laborban, sprayvel, de a gyakorlat nagyon nem ezt mutatja.
Vagy ha ér valamit, akkor mi az oka, hogy pl. Németeknél a tavaszi hullám maszk nélkül pont úgy ugrott, mint az őszi úgy, hogy mindenhol már pelenkázott szájú emberek járnak? Sőt, most döntöget rekordokat is a napi új fertőzések száma.
Ez a kimutatás nem a maszk hatásosságát vizsgálja és nem is alkalmas arra, ahogy én látom.
"Descriptive and statistical analyses were performed to compare
case-patients with control-participants, assessing differences
in demographic characteristics, community exposures, and
close contact"
A célja az, hogy a maszkhasználaton kívül, milyen más tényezők mekkora szerepet játszanak és látható is, hogy az étteremben evés, a közeli kontaktus nagyobb arányú a pozitív eredményűek között.
Tehát ha most a biztonsági öv hatásosságát akarnád vizsgálni, akkor se az lenne a jó kimutatás rá, ami azt nézi, hogy fogsz 100 halottat, aki használt övet és 100-at aki nem, ez azt fogja mutatni, hogy azon kívül még mi játszott szerepet, hiába volt öv.
Én ezt így látom..
Előző vagyok, na rosszul írtam a hasonlatot. Szóval veszel 100 olyan esetet, amikor volt öv és meghaltak és 100 amikor volt öv és nem haltak meg, akkor ez nem az öv hatásosságát vizsgálja.
DE a lényege az a CDC kimutatásnak, hogy a vizsgált pozitív és negatív alanyok között mik az eltérések, azaz, ha a maszkhasználat nem eltérés, akkor a többi az ok.
Jobb lett volna, ha a maszkos dolgot kihagyják a végéről..
Szerintem a 21. Században a lehetőségek tárháza végtelen.
A számítógépes szimulációtól a gyakorlati tesztekig mindent igénybe lehetne venni.
Ennek ellenére maximum olyat látok, hogy a maszkok nagy részén a nagyobb méretű spray aeroszolok is simán átmennek, nem hogy azok a láthatatlanok, ami a légzéssel jön ki.
Ennek ellenére csak azt látom, hogy a lényeg az, hogy valamire kötelezzék az engedelmes báránykákat. Mindegy hogy ffp2 vagy 3, vagy csak egy rongydarab. Akár egy netzharisnya is elfogadott, a lényeg a zemberek fogják be a pofájukat és csinálják, amit a ducék mondanak.
Kb egy farsangi vicces kalap is lenne ennyire hatékony.
https://www.youtube.com/watch?v=pKk9GFur4Hc&feature=emb_logo
1:21
Akkor hogy nem tudja elfújni maszkban a gyertyát, ami ugye levegő lenne, ami kisebb részekből áll, mint a vírus..?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!