Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 10 napos karantén után menjek...

10 napos karantén után menjek PCR tesztre?

Figyelt kérdés

Otthon, és orvos azt mondja, hogy nem kell menni PCR tesztre. 10 nap után szabad vagyok. Felhívtam a Közegészségügyi Hatóságot, és azt mondták, hogy 10 nap után szabadulok. Nem kell menni tesztelésre. Ha valaki pozitív lesz a családban, én rám nem vonatkozik a karantén, mert van a testemben ellenszer. Szombaton lennék szabad.

Azt is mondták, hogy lehetek egy hónapot is pozitív, de nem lehetek hordozó.

Az anyós azt mondja, hogy menjek újra tesztelésre.

Most mit tegyek? Menjek tesztre? Kérlek adjatok tanácsot

2020. dec. 9. 16:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Az orvos meg a Közegészségügyi htóság azt mondta, nem kell teszt.

Anyósod szerint kell.

Hmm, nehéz... én előbbiek utasításását követném.

2020. dec. 9. 16:11
 2/11 A kérdező kommentje:
Igen anyósom azt mondja, hogy kell. Mert nem járhat közénk, külön szobában van. És maszkban jár. Mert hogy az ő barátnője is pozitív lett és 10 nap után végzett tesztet az pedig negatív lett. Hogy menjek tesztre. Most mit tegyek
2020. dec. 9. 16:15
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha pozitív voltál, akkor mehetsz 10 nap után ki, ha már 3 napja tünetmentes vagy. Ha azért vagy karanténban, mert veled egy háztartásban élő pozitív, akkor csak simán mehetsz a 10 nap leteltével.

Ha akarsz, akár kétnaponta teszteltetheted magad. De ezt az anyósoddal/családdal beszéld meg, ne velünk. Ha ő nem hajlandó találkozni veled, de te szeretnéd, akkor marad a teszt. De ez nem eü előírás.

2020. dec. 9. 16:22
 4/11 A kérdező kommentje:

A családom azt mondja, hogy felesleges elmennem még egy tesztre. Az anyósom azt mondja hogy menjek PCR tesztre.

Most mit tegyek

2020. dec. 9. 16:25
 5/11 A kérdező kommentje:
Úgy hallottam, hogy ha családban valaki én tőlem pozitív marad, én rám nem vonatkozik a 10 napos karantén, mert én nem kaphatom el.
2020. dec. 9. 16:29
 6/11 anonim ***** válasza:
mutasd meg anyósodnak a rendeletet. ha nem érti, menthetetlen. az ő kedvéért én nem fizetnék a tesztért. ha nem akar látni, ne lásson. egyébként bárhonnan elkaphatja ha nem tőled. ha nem jár sehova, akkor a postástól, vagy attól aki bedobja neki a kaját. ha ennyire fél, menthetetlen.
2020. dec. 9. 17:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Jár nyugodtan munkába. Azért is mondta hogy ne menjek tesztre mert nem akar otthon lenni.
2020. dec. 9. 17:37
 8/11 anonim ***** válasza:
Én továbbra sem értem, miért tőlünk várod a megoldást. Nem kötelező a teszt, neked kell ezt lemeccselned az anyóssal meg a családdal.
2020. dec. 9. 17:38
 9/11 A kérdező kommentje:
De ha úgy vesszük hogyan tudom hogy túl vagyok a koronán.
2020. dec. 9. 17:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Menjen ő tesztre, ha ennyire tetszik neki.
2020. dec. 9. 20:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!