Ez esetben mit tud tenni?
Megismertem egy fiút, még nem találkoztunk, egyébként ő külföldi. Elmondta nekem,hogy hepatitis B fertőzése van. Szed rá gyógyszert, de ő nem kaphat oltást, mert állitolag azok kaphatnak csak akiknek még nem volt ez a fertőzés. Mondta, hogy az exe be volt oltva hepatitis b ellen, és ugye együtt voltak és mégis elkapta.
Mit tehetünk így? Nekem megvan ez az oltás, de neki azt mondták hogy ez csak egy pajzs, 50 százalék ban véd meg, ha bejut a fertőzés elkaphtom.
Mit tehetünk? Nem kezelhető véglegesen a fertőzés ? Nem lehet megszüntetni neki ezt?
Nem veszed észre, hogy ellentmondásban vagy?
Azt írtad, hogy "Mondta, hogy az exe be volt oltva hepatitis b ellen, és ugye együtt voltak és mégis elkapta" majd azt, hogy "20 lesz, nem volt meg nemi kapcsolata". Na most akkor neked nem szabad hinni, vagy ennek a pasinak?
25# vagyok
Itt az ínygyulladásra, aftára, fogkefe okozta sérülésre, saját nyelvünk megharapására gondolok. Ezek mind behatolás kapuk lehetnek a vírus számára.
Ezt már leírtam. A védőoltás beadása utáni eredményesség emberenként változó.
A védőoltást követően az ellenanyag (anti-HBs) megjelenésével tudjuk ellenőrizni a védettséget a HBV-fertőzéssel szemben.
A védőoltás immunogenitását egyes tényezők rontják, pl. : dohányzás, elhízás, életkor, krónikus megbetegedések, veseelégtelenség, cukorbetegség, férfi nem, genetikai faktorok, gyenge szervezeti immunreakció.
Ezekben az esetekben a védőoltás után kialakult immunválasz elégtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!