Ha a gyorstesztem negatív lett covidra a pcr lehet pozitiv? Valaki járt mar így?
Figyelt kérdés
Kedd óta beteg vagyok, hőemelkedes,hasmenes,etvagytalansag,rossz kozerzet, torokkaparás a legfobb tunetek. Tegnap voltak tesztet csinalni a gyors teszt negativ lett. Viszont vettek pcr tesztet is aminek 3-4 nap az eredménye. Tudom, hogy lehetséges, hogy az pozitív lesz, de valaki járt már így?2020. nov. 22. 11:00
1/6 anonim válasza:
Persze. A gyorsteszt negatívja lehet pozitív is, csak nem mutatja ki. Ezért kell a PCR is.
2/6 anonim válasza:
A gyorsteszt nem megbízható, számíts rá hogy a pcr pozitív lesz
3/6 anonim válasza:
Lehet. Pont a szomszédom járt így. Saját költségre csináltatott egy gyorstesztet, hogy kiderüljön lehetnek-e ettől a tünetei, az negatív lett, de olyan rosszul lett, hogy dolgozni nem ment. A házirovosa által rendelt PCR pozitív lett.
4/6 anonim válasza:
Persze. Például Elon Musk csináltatott egy nap négy pcr tesztet, ebből kettő pozitív, kettő negatív lett.
5/6 anonim válasza:
Lehet, a gyorsteszt érzékenysége 90% körüli, a PCR-hez képest.
6/6 anonim válasza:
Mindegyik teszt adhat hibás eredményt. Sajnos elég sokat. A PCR inkább hibás pozitívot, a gyorsteszt inkább fals negatívot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!