Ha a maszk és a kesztyű megvéd, miért van kijárási tilalom? Ha nem véd meg, miért kell hordani?
Nem véd meg, helyes használat mellett a fertőzés esélyét csökkenti.
Egyáltalán nem "kell" a kijárási korlátozás, véleményem szerint arra ugyan jó lehet, hogy az esténkénti bulizást és csoportosulást akadályozza, de főleg, hogy azt mutassa a közvéleménynek, hogy a vezetés ura a helyzetnek.
4-es sajnos én is így látom. Ha kovidintézkedés-ellenes vagy, esetleg megkérdőjelezni merészelsz valamit, akár csak egy picit is, azonnal fröcsögve és szenvedélyes indulattal esnek neked.
Döbbenet.
Anno, amikor én nevelkedtem, ha most is az a szellemiség lenne az emberekben, ezt nem lehetne ilyen könnyen lenyomni a lakosság torkán.
Más: egy ismerősöm mondta, hogy egyik pestmegyei településen, ahol macik és asszonykórus van, egy cipőboltban, aminek a neve Deich-el kezdődik és a "férfi" német megfelelőjével végződik, 5 percenként bemondják, hogy aki a másikon meglátja hogy nem helyesen viseli a maszkot, az szóljon a személyzetnek.
Itt tartunk. A maszk ma már mindennél fontosabb. Egy orr alá csúszot maszk nagyobb vétek lett járművön, mint bliccelni. Döbbenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!