Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Elmenjek így szülinapozni a...

Elmenjek így szülinapozni a családhoz?

Figyelt kérdés
Vasárnap lesz a húgom 8 éves. Iskolába jár, anyukánk ovódába óvőnő, apukánk egy cégnél dolgozik asztalosként. Mi egy munkahelyen dolgozunk az élettársammal, de nem nagyon vagyunk kontaktba max 3-4 emberrel. Van okunk félni? Apukánk szívbeteg, és anyu is elég beteges. Nem szeretnénk lefertőzni, ha esetleg hordoznánk. Nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet éppen most szülinapozni.

2020. nov. 11. 14:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk szombaton volt unokahúgom 1. születésnapja. Párom és én is egy több ezer fős multi cégnél dolgozunk, ahogy édesanyám és a testvérem párja is. Egyedül apukám az aki csak a helyi önkormányzatnál dolgozik. Mi összegyültünk. Szóval szerintem mehettek nyugodtan.

Amúgy párom és én is átestünk már a covidon, nem lehet kivédeni úgyis elkapja mindeki.

2020. nov. 11. 15:25
 12/15 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem menyetek el.nem 20 fős buliba mentek .mindenki jár dolgozni,suliba stb.
2020. nov. 11. 15:37
 13/15 anonim ***** válasza:
69%

#7 voltam. Jól lepontoztak, ami jól mutatja az emberek hozzáállását a járványhelyzethez. Tudomásul vették a maszkviselést az üzletekben nagy nehezen, de kb ez a maximum, amire hajlandóak. Egyéb kényelmetlenségeket már nem akarnak elviselni, mert a saját kényelme a legfontosabb mindenkinek. Én is így voltam vele. Jól van, hát találkozzunk, nem vagyunk betegek. Nem is lettünk, a vírus megjelenésétől kezdve majdnem fél éven át. Hétvégén pont arról beszélgettünk, hogy ilyenkor elalszik az emberek veszélyérzete. Azt is mondtuk, hogy ezt a hétvégét ússzuk még meg, aztán tényleg nem találkozunk egy darabig. Most így utólag okos vagyok, ha most nem találkozunk, nem lennék beteg, és ugyanúgy nem lenne veszélyérzetem. Max. abból, hogy körülöttem hol ez, hol az betegszik meg mostanában. Volt egy olyan érzésem, hogy rám céloz ez a szar, de úgyis mindig

mások kapják el.

Csak azért írtam ezt le, mert nem úgy van, hogy nem 20 fős buliba mentek, szóval nyugodtan. Egy ember elég, hogy megfertőzzön további 3-4-et. Ha ketten találkoztok, akkor is elkaphatod. Csak nyilván az emberek számának növekedésével hatványozottan növekedik az esély.

2020. nov. 11. 15:59
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Pedig mi is hasonlóan jártunk, mint a 7-es válaszoló. Elmentünk egy családi ebédre vasárnap, senki nem érezte magát rosszul, nem pusziszkodtunk meg ölelkeztünk, de egy légtérben voltunk kb. 8-an. Tegnap kaptuk az infót, hogy az egyik csaj pozitív lett és most mi is megbántuk, hogy elmentünk, pedig dolgozni járunk, de betartjuk a szabályokat, bár nyilván nem 100%-osan véd meg pl. a maszk sem, hogy ha tömve van a busz, de azért igyekszünk mindenre odafigyelni. Úgyhogy most aggódunk, hogy mi lesz.

9: Cuncika, semmiféle propagandáról nincs szó. Sajnos egyre több a pozitív a környezetemben.

2020. nov. 12. 08:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
#14: és a betegségnél nekem most rosszabb a lelkiismeret-furdalás, hogy én kiknek adhattam át. Azok a kellemetlen telefonok, hogy hello, sajnos beteg lettem, igen, tegnap együtt töltöttük a fél napot, de hátha ti nem... Aztán várunk, hogy mi lesz. A gyerekeik közben iskolába, óvodába járnak. Lehet, hogy én nem adtam tovább, de az is lehet, hogy ezen a láncolaton keresztül már további 20 ember elkapta, csak még nem tudják pár napig.
2020. nov. 12. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!