Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet kezdeni valamit ezzel a...

Lehet kezdeni valamit ezzel a helyzettel vagy bele kell törődni? Munakhelyen hiába kötelező a maszk a közösségi terekben rajtam kívül senki nem hordja, még az irodaház ajtajára is kitették az erre vonatkozó táblát mégsem veszi fel senki.

Figyelt kérdés
Sokan betegen is bejárnak. Távolságot tartani a szűk folyosón nem lehet. Gondoltam megemlítem a főnökömnek, hátha szól a kollégáknak vegyék komolyabban a dolgot. Mivel ő sem volt maszkban és a vele egy irodában dolgozók sem ìgy nem láttam értelmét. :(

2020. nov. 4. 10:24
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
A maszkviselés többet árt mint használ. Bakteriális tüdőgyulladást okoz a nem steril maszk viselete. És mivel az emberek (ellentétben a kórházban, műtőben dolgozó orvosokkal) ugyanazt a maszkot hordják napokig, hónapokig, (ráadásul a kórházaknál jóval kevésbé steril helyeken is hordaniuk kell) többen fognak megbetegedni a maszk miatt, mint amennyi vírust megfog a maszk.
2020. nov. 9. 13:17
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ha ennyire nem tetszik ami van a munkahelyeden, akkor miért nem mondasz fel? Akkor aztán nyugodtan ülhetnél otthon bezárkózva a szobádba maszkkal az arcodon és senki sem veszélyeztetne. Attól hogy mások még gondolkodnak és más véleményük van, joguk van ezt tenni, mint ahogy neked is jogod van azt mondani, hogy te gyáva vagy és inkább otthon rettegsz, mert ezt mondta a vezérünk.
2020. nov. 9. 13:20
 23/29 A kérdező kommentje:

21. Nem kötelező koszos maszkot hordani. Biztos van aki a bugyiját sem cseréli naponta és fertőzést kap tőle, eu nem a bugyi hibája. Én viszont minden nap tiszta maszkot veszek. Így amit írsz az egyéni felelősség nem a maszkviselég problémája. Nem mellesleg kapunk maszkot, textilt is kaptunk ami mosható és ffp2eseket is. Szóval anyagi indokok sem gatolhatják a napi cserét.

Utolsó te fizetet a munkabéremet? Mert akkor kérek fizetésnélkülit a járvány idejére. Nem gyáva vagyok te szerencsétlen, hanem veszélyeztetett. Ha nem tudod az mit jelent akkor tartsd meg magadnak a véleményed. Nekem egy tüdőgyulladás halálos lehet, úgy hogy kurvára nem mindegy elkapom e a vírust vagy nem.

2020. nov. 9. 13:28
 24/29 A kérdező kommentje:
Egyébként meg nem vélemény kérdése a maszkviselés hanem kötelező. Véleményed lehet de a maszkot hordani kell!
2020. nov. 9. 13:30
 25/29 anonim ***** válasza:
50%

17-es vagyok. Én a kérdezővel értek egyet, nem tudom, hogy lehetnek egyesek ennyire primitívek, hogy azt gondolják, nem kell maszkot hordani meg többet árt, mint használ. Ráadásul ha koszos, tényleg nem nagy dolog minden használat után kimosni. Ha valaki erre se képes, akkor lusta disznó.

És azt se bírom megérteni, hogy nem tudják egyesek felfogni, hogy nem minden emberre ugyanolyan hatással van a vírus, valaki tünetmentes, valaki belehal. Minek kockáztatni. Akinek meg van alapbetegsége, veszélyeztetett, az biztos nem kamuzik.

És egyáltalán hogy mernek laikusok ebbe beledumálni mikor nem is orvosok és egészségügyi dolgozók (ha ilyet orvos állít, az már elég nagy baj, de ezt tulajdonképpen kizártnak tartom, ritka rossz orvos lehet, aki ezt állítja)? Nem véletlenül tanulnak az orvosok 6+ pár évig, sokkal jobban ismerik az emberi szervezetet, nem hiába tanultak anatómiát évekig, nem hiába tettek még szakvizsgákat. Aki laikus, nem ért hozzá és kigúnyolja azt, aki fél, az maradjon csendbe.

Az ilyen csak akkor tanulná meg a leckét ha saját maga kerülne lélegeztetőgépre vagy a hozzátartozói élet-halál között lebegnének.

Aki ilyen primitív, az inkább ne terjessze a hülyeségeit.

Bárkivel bármi történhet:

[link]

2020. nov. 12. 12:41
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Fogjátok már fel, hogy ha sajtó nem fújná fel, észre sem venné senki, hogy van ez a vírus. A sok önző hipochonder birka meg viselje nyugodtan a szájkosarat, mint a kutyák, de hagyják békén a többieket.
2020. nov. 12. 13:47
 27/29 A kérdező kommentje:

"Észre sem vennék" csak tele lenne a kórház a koronavírusus betegekkel. Tuti nem tűnne fel senkinek. Te tényleg ilyen hülye vagy utolsó?

Egyébként holnaptól HO-ban vagyok hála az égnek. Remélem megúsztam az eddigieket mert ma egy rakás kolléga mászott az arcomba maszk nélkül. :( Most már minden rendben lesz remélem. Akik bejárnak meg fertőzzék össze egymást ha nekik ez jól esik.

2020. nov. 12. 19:17
 28/29 anonim ***** válasza:
0%
Szóval kérdező, ha te engem potenciális fertőzőnek tartasz, akkor én meg potenciális pedofilnak tartalak téged. Úgyhogy ha nekem maszkot kell hordani miattad, akkor te meg hordj erényövet, hogy kvittek legyünk.
2020. nov. 18. 15:39
 29/29 A kérdező kommentje:
28. Pszichiáter amire szükséged van. Keress fel egyet sűrgősen mert nagy a baj.
2020. nov. 18. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!