Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Gombás fertőzés hogy néz ki...

Gombás fertőzés hogy néz ki bőrön?

Figyelt kérdés

A bőrömön, teljesen semleges területen van egy nagyobb piros folt, a teteje érdes. Nem most jött ki, már szerintem egy hónapja megvan. Nagyon ritkán viszket, igazából azt hittem, hogy kiszáradt a bőröm vagy kidörzsölődött a táskától, ezért hidratálókrémmel kenegettem. Mivel nem múlt el, utánanáztem és továbbra sem tudom, mi lehet, de hasonlít a bőrgombára, viszont nem nagyon szokott viszketni.

Ugyanakkor amit idekapcsolódóan meg akarok jegyezni, hogy 2 hete hüvelygombám is volt (ami 1 hétig tartott), tehát ebből kiindulva lehet, hogy ez tényleg bőrgomba és a kettő kapcsolódik egymáshoz?

Gyógyszertárban gombaellenes kenőcsöt kaptam és azt mondták, ha nem múlik 1 hét alatt, menjek dokihoz.

2020. okt. 31. 19:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A gomba pont így néz ki. Ne hidratálókrémmel kend, hanem amit a hüvelygombára használsz. Igen, elképzelhető, hogy összefügg.
2020. okt. 31. 19:18
 2/6 anonim ***** válasza:

[link]

google a barátod

2020. okt. 31. 19:54
 3/6 A kérdező kommentje:

Ezeket a képeket láttam, ezek alapján gondoltam, hogy gombás fertőzés, csakhogy másféle képeket is láttam a bőrgomba szót beütve, amiken sok kicsi pötty van, meg ilyen fehéresek... nem mind így nézett ki, ezért bizonytalanított el.

Canestennel kenem pár napja.

Köszi a választ!

2020. okt. 31. 20:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Nézz utána a tinea gomdának.
2020. okt. 31. 20:48
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem a homlokomon van egy kerek piros folt, ami viszket es borzasztoan hamlik. Akkor jelent meg, amikor micellas vizet kezdtem hasznalni. Azt azota elhagytam, de a folt nem akar eltunni. Bizonyos kremektol javul neha, de aztan par nap utan ujbol berondul. A gombara kezdtem gyanakodni en is, 2 napja kenem Canesten-nel. Eloszor jol esett, elmult a viszketes, de most este a liftben lattam h ronda voros, meg csunyabb is. Mit tegyek? Orvoshoz nem tudok most menni, nagyon kotott a munkaidom. Probaljak ki mas kremet? Vagy 2 nap utan meg ne varjak javulast?

Valaszotokat koszonom💕

2020. dec. 2. 22:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Nekem írt fel erősebb hatóanyagú krémet a bőrgyógyász. Az egyik kevert, a másik talán vény nélkül is kapható, nekem ez segített sokat önmagában mert a kevertre várni kellett és 2 nap után szinte teljesen elmúlott. Travocort a neve.
2020. dec. 3. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!