Koronavírus: miért gyógyulnak ilyen lassan az emberek?
Figyelt kérdés
Nézem a számadatokat, az aktív fertőzöttek száma azért emelkedik folyamatosan jelentősen, mert a napi 2000-3000 új fertőzötthöz képest minden nap csak ilyen újabb 300-400 meggyógyult ember van. Kérdem én, miért csak ennyi? Gyanús nekem, hogy csak 300-400-500 gyógyult jut minden napra? (tegnap pl. 484 volt) mondjuk ilyen 800-900 helyett, holott már egy hónappal ezelőtt is napi 1000 új fertőzött volt. Egy hónap alatt nem gyógyultak még meg vagy mi? A halottak száma pedig akkor még napi 10-20 körül mozgott, tehát az nem befolyásolja jelentősen.
Egészségügyi dolgozótól tudom, hogy fejetlenség van a fertőző osztályokon, utalnak befelé boldog boldogtalant olyan influenzás tünetekkel amikkel tavaly még hazaküldött táppénzre az orvos. És valójában nem tudják ki a kovidos és ki az influenzás, a teszteket ők maguk nem tartják mérvadónak annyira megbízhatatlannak bizonyulnak!! Mindezt azért mondta egyébként, hogy ha bármi ilyesmi bajom lenne inkább kerüljem el a kórházba felvételt ő egészségügyisként a saját szeretteit mindenáron távoltartaná onnan.
2020. okt. 31. 15:43
12/22 anonim válasza:
Utolsó ez akkor különösen jó ha kétoldali tüdőgyulladasod van. Próbáld otthon kifeküdni ;) Tapasztalatból mondom nekem csak egyoldali volt, és a műtősztalon végeztem. Klassz buli volt. Ajánlom minden vírustagadónak.
2020. okt. 31. 18:36
13/22 anonim válasza:
A kérdés jogos. Minden fertőzött legkésőbb 2-3 hét után negatív tesztet produkál - vagy meghal sajnos - vagyis a 3 héttel ezelőtti számoknak (új fertőzéseknek) kellene visszaköszönniük a mostani gyógyultaknál.
A május 3-i tetőzés bejelentésnél is azért voltak ilyen "okosak", mivel április 10 körül voltak a legmagasabb számú új esetek és tudták, hogy ezek akkor kipottyannak mind május elején.
2020. okt. 31. 22:06
14/22 anonim válasza:
A pozitív tesztek számából nem lehet a gyógyulás időtartamára következtetni. Kérdező, te ezt teszed. A tesztek ráadásul nem megbízhatók (az ismételtek nagyongyakran az ellenkezőjét mutatják)
Inkább az a kérdés, hogy a többség miért NEM betegszik meg (pozitívan sem)
2020. nov. 1. 09:26
15/22 dpfm válasza:
Hát valószínűleg a számadatokkal is baj van, mert tényleg fejetlenség van mindenhol, de létezik az úgynevezett hosszú Covid betegség, amikor enyhe tünetekkel ugyan, de nagyon sokáig tart helyre jönni. Nekem vagy 8 hete vannak tüneteim, volt pozitív tesztem anno, volt nemrég egy negatív is, holnap megyek vissza dolgozni másfél hónap után, de a tüneteim ugyanúgy megvannak sajnos. És a háziorvos azt mondta, hogy nem én vagyok az egyedüli ilyen eset nála.
2020. nov. 1. 16:07
16/22 anonim válasza:
15. Sajnálom. Kitartást. :( Az én ismerettségi körömből is jutott minden kategória. A majdnem tünetmentestől kezdve a kórházig. És az a fura, hogy abszolúlt nem azon múlt a dolog ki mennyire volt fitt és egeszséges előtte vagy fiatal. Jó lenne ezekre szakszerű válaszokat kapni.
2020. nov. 1. 18:16
17/22 anonim válasza:
Férjem 2 hete hőemelkedéses, és csak ma jönnek tesztelni. Ha pozitív is lesz (amit már kétlek, ennyi idő alatt már csak a tünetek maradnak remélem), akkor tuti nem fognak még egy tesztet csinálni neki, mert így is egy hét alatt érnek ide. Tehát ő kb marad is a beteg kategóriában, sosem lesz hivatalosan 'gyógyult'. Aztán ki tudja, lehet hogy két hónap után automatikusan annak veszik, én nem tudom.
2020. nov. 2. 09:52
18/22 anonim válasza:
Utolsó vicces hogy megkérdőjelezed hány ember kerül coviddal kórházba majd kijelented, hogy ai meghal covidban az amúgy is meghalt volna. Ezek szerint te személyesen ismerted az összes elhalálozottal a kórtörténrtükkel együtt? Mert én csak 1et ismertem, de ő pl. nem halt volna meg ha nem kapja el a covidot mert semmi baja nem volt előtte!
2020. nov. 2. 10:14
19/22 anonim válasza:
"de ő pl. nem halt volna meg ha nem kapja el a covidot mert semmi baja nem volt előtte!" Vagy nem tudott róla, hogy volt más baja. Ezt is mindig hozzáteszik, hogy nem volt ismert alapbetegsége. Egyébként bárki nem covidtól is kerülhet kórházba és halhat meg, csak mondom. Pl. egy bakteriális tüdőgyulladásban. 20 évesen is, meg 86 évesen is. Volt is rá biztos példa. Az nem zavart senkit? Én sajnálok mindenkit, aki meghalt, de arra konkrét vizsgálatok nem indultak, hogy ténylegesen miben haltak meg. Meghaltak, teszt pozitív, a többivel nem foglalkoztak. Vagy 18-as a te ismerősödet boncolták? Nem hiszem... És ha ennyi ember valóban csak a covid miatt halt meg, ennyi a szezonális influenzában is meghal, az sem érdekelt eddig senkit. Nem tudom ez miért másabb...
2020. nov. 2. 18:12
20/22 anonim válasza:
Utolsó szerinted ez a járvány mizéria kinek jó? Elárulom. Senkinek. Influenzában nem haltak meg ennyien és nem is kerültek kórházba meg lélegeztetőgépre ennyien. Nem mellesleg az influenza ellen van védőoltás. Bakteriális tüdőgyulladás meg ritkán kétoldali, korábban egészséges embernél. Igen abban is meg lehet halni. Nekem majdnem sikerült, más meg calici vírustól száradt ki annyira, hogy attól halt meg. De ennek mi köze ehhez a járványhoz? Semmi. Most ebben halnak meg az emberek naponta és kerülnek kórházba, sokkal többen mint más fertőzésektől. Lassan megtelnek a kórházak. Azt nem fogják fel akik elbagatelizálják az egészet, hogy szerintük ha teljesen szabadjára engednék a járványt, nem lenne még a maszkviselés sem mint korlátozó intézkedés, mi a jó isten lenne azokkal akik elkapják a fertőzést és kórházi kezelésre szorulnak. Meghalnak mert nincs több kórházi ágy? Mert hiába sokan enyhébb tünetekkel átvészelik, bizony sok a súlyos beteg is. Akiket el kell valahol látni. A kormány is addig ilyen laza amíg van hely. Ha nem lesz majd kidobálják a többi beteget, akik azért halnak meg. Aztán be leszünk zárva, mert annyira Orbánbácsi sem lesz engedékeny, hogy már nincs hova tenni a covidos betegeket. Az már neki is ciki lenne. Nem beszélve azokról akik ott dolgoznak. Kicsit gondolj bele. Ők nem egyszál maszkban vannak. Hanem beöltözve egész nap, vacak fizetésért. Ha felmondanak ki fogja ellátni a betegeket? Hm? Mert ők mondjuk az életüket kockáztatják, mert nem lehet tudni kire hogy ha ez a szar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!