COVID-eljárás rend? Valakinek tapasztalat?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Múlt hét hétfőn hivtam fel a háziorvosomat, enyhe COVID-jellegű tünetekkel, kedden mentem is tesztre, csütörtökön kiderült, hogy pozitiv vagyok. Felhivtam a háziorvosom, aki ELVILEG lejelentette, hogy fertőzött vagyok. 3. hete vagyok karanténban, de a hivatalos eljárásrend szerint múlt hét hétfőtől (tehát a teszt elrendelése napjától) számitva 10 napig vagyok köteles karanténban maradni. Tüneteim enyhék voltak (még egy megfázást se közelitettek meg), sőt, a teszt eredményének érkezésekor már teljesen jól voltam, szerencsére azóta is teljesen egészségesnek érzem magam. A Népegészségügyi Központ azonban azóta sem hivott. Szerintetek mit csináljak? Hivjam fel őket? A háziorvosomat ma nem értem el. Vagy csak vegyem úgy, hogy csütörtökön lejár a karantén és kész? Szombaton muszáj vagyok itthonról kimozdulni, mert akkor megyek megint tesztre...#covid, teszt, eljárás
2020. okt. 19. 13:10
1/3 dpfm válasza:
Ha már nincsenek tüneteid és letelt a 10 nap karantén, akkor neked kell felhívni a népegészségügyet is meg a háziorvost is, hogy intézzék el h feloldják a karantént. Aztán szólnak ha ez megtörtént. Legalábbis nekem ezt mondták h ezt kell majd csinálnom.
2/3 A kérdező kommentje:
Igen, csak nem kerestek a nepegeszsegugytől, gyakorlatilag szerintem azt sem tudjak, hogy karantenban vagyon :( ezert vagyok gondban. De köszönöm, lehet hogy igy fogok tenni:)
2020. okt. 20. 13:21
3/3 dpfm válasza:
Hát igen, kaotikus az egész rendszer, de ha biztosra akarsz menni h nem büntetnek meg szerintem szóljál oda azért 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!