Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha valaki koronavírusból...

Ha valaki koronavírusból meggyógyult de hetek után még mindig pozitív a tesztje mi a teendő?

Figyelt kérdés
Illetve ezeket a teszteket hol lehet igényelni a betegség után?

2020. okt. 9. 20:53
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
karantén továbbra is
2020. okt. 9. 21:05
 2/9 anonim ***** válasza:
34%
Igen, tovabbra is karanten, mert ez nemcsak egy burokratikus lepes, hanem mindaddig fertozokepes vagy.
2020. okt. 10. 01:12
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A tesztek túl érzékenyre vannak állítva, 20-30 ciklus helyett 45!!!!

A The New York Times elég jól körüljárta a témát, miért pozitív még az atyaúristen is holott nem hordozza a vírust, nem fertőz, nem beteg.

[link]

2020. okt. 10. 18:42
 4/9 anonim ***** válasza:
77%

A PCR teszt akár 4-8 hétig is pozitív lehet, mert a vírus RNS szálának darabjai még sokáig kimutathatók a szervezetben, ez azonban nem jelent feltétlen fertőzőképességet. Így előfordulhat, hogy valaki már hetek, hónapok óta teljesen tünetmentes, mégis sorra pozitívan tesztel.

Így történhet meg, hogy valaki akár hónapokig karanténban marad, pedig nem fertőz és jól van. Ettől még igen, ez karantént jelent.

2020. okt. 10. 21:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Aztán meg az emberek veszítsék el a munkájukat? Én biztos nem maradnék 8 hétig otthon... Mondjuk munkáltató nem kér negatív tesztet, karantén ami 10 nap és utána mehet vissza az illető.
2020. okt. 11. 13:20
 6/9 anonim ***** válasza:
Pozitív lettem múlt héten, a munkáltatóm pedig 2 negatív tesztet kér, hogy újra dolgozhassak. Ez azért annak tudatában, amit a 21:59-es ír nagyon szép! Nem tudom mi lesz ha egymás után mutatja hogy pozitív, mikor már tünetem sincsen, plusz mennyit költök majd el erre a "játékra"...
2021. márc. 1. 21:32
 7/9 A kérdező kommentje:
Nekem 1 vagy másfél hónapig volt pozitív. Minden teszt ingyen volt a háziorvos utalt be meg a szakorvos, akinél először voltam ( ful-orr gégészet). Gondolom kórház es orvos függő is.a házi orvos nem szívesen utalt be sokszor de a szakorvos siman.
2021. márc. 16. 22:01
 8/9 anonim ***** válasza:
És voltak tüneteid is vagy tünetmentesen voltál pozitív ennyi ideig?
2021. márc. 17. 19:21
 9/9 A kérdező kommentje:
Voltak. Kezdetben általános levertség, torokfájás ami gyenge volt. Iszonyatosan erős sírásig fajuló izom fájdalom, amitől aludni sem tudtam úgy kínzott 2-3 napig. Majd utána az ízlelés és szaglás teljes és maradéktalan elvesztése , 1 hónapig enyhe nehézlégzés.
2021. márc. 22. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!