Hogy lehet, hogy autoimmun betegként sok-sok éve nem voltam influenzás csak megfázott?
Kérdező! Nálam is hasonló a helyzet annyi különbséggel, hogy én 1-es típusú cukorbeteg vagyok lassan már 19 éve, eddig szövődmények nélkül megúsztam hál’ istennek. Régen, még általános iskolás koromban nekem is volt egy időszak az életemben mikor kb. állandóan beteg voltam. Influenzás is valamikor ötödikes koromban lehettem utoljára, na akkor nagyon szarul voltam, hetekig csak feküdtem 40 fokos lázzal, de szerencsére otthon kihevertem, nem kerültem kórházba. Majd miután befejeztem az általános iskolát, egyszer csak megszűnt ez a beteges korszak, sokkal ellenállóbb lettem a betegségekkel szemben. A szüleim mindig azt mondogatták, hogy a túlzott óvatosság soha nem jó, néha át kell esni 1-2 betegségen, hogy fejlődjön az immunrendszer és úgy látom igazuk volt. Őszintén bevallom a mostani járvány miatt sem aggódom különösebben. Bár az alapbetegségem miatt elvileg az elsők között vagyok a veszélyeztetettek listáján, úgy gondolom, hogy ez az egész rettenetesen el van túlozva. Szerintem egy jól karbantartott alapbeteséggel is nagyon jók az esélyek a túlélésre. De manapság valami okból nagy divat lett degradálni a krónikus betegeket még az orvosok között is. Én sokkal jobban aggódom néhány haverom miatt akiknek elvileg semmilyen más betegségük nincsen, mégis egy egyszerű megfázás is úgy legyengíti őket, hogy egy hétig nxomják az ágyat míg nálam nagyon enyhe lefolyása van. El se merem képzelni mit művelne velük a koronavírus, ha egy ilyen enyhe betegség is így földhöz vágja őket. Neked is azt ajánlom, hogy feleslegesen ne pánikolj a koronavírus miatt mert attól csak még joban legyengül az immunrendszered!
28/F
Nem te vagy,aki tavasszal is itt osztotta az észt?
Én primer immunhiányos vagyok. Olyan,mintha HIV fertőzött lennék,csak nekem veleszületetten csökkent a Th limphocyta számom.(meg még a B limphocyta számom is) Pár durvább fertőzésem volt eddig csak,autoimmun betegségek felé kezdtek el vizsgálni,mikor ez kiderült nálam.
Nem gondolnám,hogy ilyen hangnemben kéne mások állapotáról beszélni. Nyugtatni próbálnak téged,erre ez a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!