Az emberek miért hordanak szájmaszkot amikor az nem véd meg a vírus ellen?
Azt nem értem, hogy füst és gáz mérgezéskor gázmaszkot húztak a fejükre de egy halálos vírus ellen meg csak egy szájmaszkot vesznek fel?
Miért nem gázmaszkot kéne a fejünkre húzni a száj maszk helyett és kevesebb lenne a fertőzött és a halottak száma.
Illetve aki nehezebben kap levegőt a száj maszkban az a gázmaszkban jobban kapna.
Otthon a fejünkre kéne húzni a gázmaszkot amire egy (légszűrőt) vagy légző ballon erősítenénk és nem azon jajgatni, hogy jaj a hajam, sminkem stb. És egészen addig kéne rajtunk lenni míg haza nem érünk. Illetve mindenkinek a fejére kéne húznia a gázmaszkot, nem lenne kivétel. Milyen menő lenne már ha mindenki gázmaszkban sétálna és bulizna.
Tudom az evést meg kéne valahogy oldani.. Addig le lehetne venni és amint nem eszünk tovább akkor gyorsan vissza kéne húzni a fejünkre.
Ha már száj maszkra köteleznek minket akkor nem lehetne inkább gázmaszkra ami még meg is védene minket?
Ti hogyan látjátok ezt?
Kérlek mellőzzétek azt, hogy kitalált vírus stb. Csak a maszkról legyen szó ha kérhetem.
Ha a gázmaszk divat lenne az utcán akkor ti hordanátok?
Persze nem kellene egész nap rajtatok lennie.
Az egész lényege, hogy ha a maszk Rajtad van nem téged véd, hanem a környezetedet tőled. Ha mások is hordják a maszkjukat az már viszont téged is véd, mert az ő tüsszentésük/köhögésük/beszélésük után a nyálcseppeket felfogja a maszk és minimális mennyiség kit sokkal kisebb távra.
Remélem működik a link (ez lehet nem teljesen jó példa, de ezt biztos mindneki el tudja képzelni...): [link]
Én MSA Auer teljes álarcot viselek, ff3 és vírus elleni műbizonylattal is ellátott szűrőbetéttel. Az MSA Auer a Katasztrófavédelem beszállítója és náluk sok ún rendszeresített eszköz gyártója.
Ez valóban véd, míg a szájpelenka azon túl, hogy ultragázul néz ki, lófaśżt nem ér.
Én trollkodásból viselem a gázálarcot és röhögök, ahogy bámulnak, mint paraszt pitscha az angol vécére, de belémállni nem mert senki eddig. El is küldeném minden cicoma nélkül a halál afszára.
Ismétlem a textilmaszkkal a többieket véded elsősorban, hogy te ne fertőzd meg, ha tünetmentes vagy.
"Amikor maszkot tettek a víruskibocsátó fejre, a textil és az orvosi maszk is több mint 70 százalékkal csökkentette a másik, maszk nélküli fej által belélegzett vírus mennyiségét."
Viszont ha hordod akkor csak 17%-ban csökkenti a feléd tartó vírusok mennyiségét, ami nem olyan sok.
Persze kérdés mennyi virus mennyiség hova vezet átlagosan.
Többnyire azért mert kötelező.
Köztudott, hogy a maszk nem véd meg vírustól DE!
1: Csökkented a levegőbe lehelt baktériumok és vírusok (köztük Covid esetleg) mennyiségét, ezzel csökkentve a mások megfertőzésének esélyét
2: Csökkented a saját szervezetedbe jutó vírusok mennyiségét
Nem csak attól függ, hogy hogy reagálsz a Covidra, hogy mennyire erős a szervezeted, hanem attól is, hogy mekkora dózis éri azt.
De valószínűleg az emberek 80%-a azért hordja, mert kötelező, és hát volt idejük hozzá szokni, ha nem tudtak az az ő bajuk, viseljék a következményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!