A gyógyult koronavírusos mikor mehet dolgozni?
Figyelt kérdés
Egyik kollegám 1-e óta nem dolgozik, 7-én tudtuk, meg, hogy pozitív. Pénteken (11-én) már mondták, hogy meggyógyult, és hétfőn 14-én már jön. Csak én számolom rosszul, hogy ez még korai? nem két negatív teszt kell legalább 48 óra eltéréssel? ez nehezen jön ki....2020. szept. 13. 16:33
1/2 anonim válasza:
Nálunk az a protokoll, hogy ha valaki gyanús, vagy olyan közösségben volt, kontakt stb., akkor kell a két negatív teszt.
Ha bizonyítottan beteg volt, akkor már nem kell a teszt, hanem az kell, hogy az orvos gyógyultnak nyilvánítsa, utána jöhet dolgozni.
Nem tudom, ez mennyire általános, de egy állami cég eljárása.
2/2 anonim válasza:
Ha pozitiv és voltak tünetei, tehát valóban megbetegedett akkor a tünetek jelentkezésétől számítva 10 nap múlva szabad ha nincsenek tünetei. Egyébként a tünetek megjelenése előtti 2 napban fertőz a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!