Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ha rövidebb ideig tart egy...

Ha rövidebb ideig tart egy szex (pl 10 perc), akkor a nemi fertőzések esélye is alacsonyabb? (mondjuk 1-2 órás szexszel összehasonlatíva) /védekezés nélküli szex esetén/

Figyelt kérdés

Kicsit inkább tudományosabb a kérdés, ugyanis szinte sehol nem találtam forrást, ami ezzel a kérdéssel foglalkozna. Hogy pl. egy rövidebb ideig tartó szexnél, alacsonyabb a baktérium és vírusok terjedése, mint egy 1-2 órás szexuális eseménynél? /védekezés nélkül szex esetén/.

A kérdés másképpen fogalmazva, van olyan nemi úton terjedő vírus és baktérium ami 5-10 perc alatt még ,,pont nem fertőzött''. Viszont a 25. és 30. perc között már fertőzött volna?

2020. aug. 16. 12:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ilyen. Sőt, sok esetben elég, ha egy pár vírus vagy baktérium bejut a szervezetbe, és elkezd ott vidáman szaporodni.

Azt jobban el tudom képzelni, hogy van olyan, aminek elég 1-2 perc, hogy feljebb jusson, másnak több idő kell, és egy teljes fertőtlenítő külső-belső nagymosás esetén kisebb az esély. De egyrészt a hüvelyflórát is nullára gyalulja, és a következő időszakban (akár évekig!) küzdhet a nő mindenféle fertőzéssel. Másrészt megnézném azt a nőt vagy férfit, aki rögtön szex után mosolyogva mossa ki belülről a nemi szervét (hüvely, húgycső) valami maró anyaggal.

Úgy összességében nekem egyszerűbbnek tűnik szimplán gumit húzni. 🤷‍♀️

2020. aug. 16. 12:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg nem. Inkább olyan tényezőktől függ, hogy milyen betegségről van szó (nem mindegyik ugyanannyira fertőző), a nő vagy a férfi a beteg (HIV fertőzésnél a férfi sokkal könnyebben átadja a nőnek, mint fordítva), vaginális vagy anális szex volt (a végbél nyálkahártyája sérülékenyebb), valamint hova ment ah ondó, ha a pasi a fertőzött (a fertőzésnek egy részénél az ondóban nagyobb a kórokozó koncentrációja, mint az előváladékban pl., plusz az ondó nagyobb mennyiségű is)
2020. aug. 16. 12:25
 3/3 anonim ***** válasza:
Az 1-2 órás szex, az reszelés, biztos, hogy a nő hüvelyfala, méhszája megsérül, nagy valószínűséggel a pénisz is, úgyhogy amit nem kaptak volna el, azt biztos, hogy elkapják. Szerintem teljesen mindegy a szex időtartama, hiszen az átadott ez meg az azonnal szaporodni kezd, tehát ha csak 10 db-ot adtál át nem 1000-et a végeredmény ugyanaz lesz.
2020. aug. 16. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!