Támogatnátok, hogy legyen kötelező majd szeptembertől az iskolákban a maszkviselés?
Ugyebár mindjárt kezdődik az iskola. A digitális oktatás nem volt beváló, ezért másképp kell védekezni a járvány elterjedése ellen.
Ti támogatnátok, hogy bevezessék a következő maszkviselést az iskolákban?
"20-30 gyereket, akik utálják, és kikészítik egymást"
Azért legtöbb helyen, a legtöbb gyerek számára nem erről szól az iskola szerencsére. De ilyen körülmények között tényleg jobb lenne a távoktatás, főleg, ha annyira az egekbe dicsérték központilag. A tanárok ugye más korosztály, veszélyeztetettebbek, és ha elkezdenek kidőlni, egyre többüket helyettesíteni kell majd, úgy már pont semmi értelme nem lesz bejárni a suliba - nem értem, miért kell ezt megkockáztatni. Mert azt hogy fogják tudni megoldani, hogy távolságtartással folyjon a tanítás? Csak az osztály harmada megy majd be hétfőn, egy másik harmada kedden, a harmadik harmad meg szerdán, csütörtökön megint az első harmad, stb., hogy senki se maradjon ki abból az órából se teljesen, ami csak hetente egyszer van? De akkor mondjuk a heti egy helyett havi egy rajzóra lesz. Azt már nem sokkal értelmesebb távtanításban megoldani? Hát szerintem de.
A távoktatás sz@rt sem ért, csak lógtak, meg az amúgy 2-es bukdácsolók is összecsaltak legalább egy 4-est. Egy, az óvodából érkező, most kezdő elsőst mégis hogyan kéne amúgy távoktatni apafej? Lassan oda jutunk, hogy az óvodásoknak is interneten akarjátok tartani a gyurmázást.
Semmiféle extra veszély nincs az iskolákban, egész nyáron is csak bandáztak, tömörültek, lógtak, utaztak, ehhez képest az iskola se nem oszt, se nem szoroz.
"Semmiféle extra veszély nincs az iskolákban, egész nyáron is csak bandáztak, tömörültek, lógtak, utaztak, ehhez képest az iskola se nem oszt, se nem szoroz."
Az iskolában nem csak ők vannak ott, hanem a tanárok is, akik közül sokan 60 év felettiek - de a többiek is sokkal inkább a veszélyeztetettek közé tartoznak, mint a tizenévesek, hiszen minimum huszonévesek, de inkább idősebbek -, akik a nyáron egyáltalán nem bandáztak, nem tömörültek, nem utazgattak, hanem vigyáztak magukra, hogy ne kapják el a vírust. Most meg be lesznek kényszerítve a sok kis hülye közé, aki előre látható, hogy még annyit se lesz hajlandó megtenni, hogy normálisan hordja a maszkot meg rendszeresen és alaposan kezet mosson.
"egész nyáron is csak bandáztak, tömörültek, lógtak, utaztak, ehhez képest az iskola se nem oszt, se nem szoroz."
Hát ez az. Aztán majd októberbe amikor még más járványok is beütnek a vírussal, tömeges elhalálozások, és káoszos állapot lesz. Ezért kéne a kormánynak még legalább az utolsó utáni pillanatban észbe kapnia, és elrendelnie egy kijárási tilalmat, vagy minimum az iskolabezárást.
A távoktatással semmi baj nem volt, sőt nagyon jól működött. Nyilván nem Mucsaröcsögén, de nekik amúgy is mindegy. Aki ezt ellógta, az ugyanígy ellógta a hagyományos oktatást is. Aki viszont tényleg tanulni, és fejlődni akar, az most először tehette meg életében igazán autonóm módon, és a kreativitását előtérbe helyezve. A saját tempójában, és elvei szerint, nem pedig belekényszerítve poroszos módszerekbe. És végre nem kellett a renitenseket sem elviselniük, és a zavargásaiktól, meg a kamu közösségi léttől szenvedniük.
Én is támogatnám a távoktatást, de azt azért nem értem hogy arra miért nem gondol senki, hogy a kisebbekkel akkor a szülőnek is otthon kellene maradnia? Akkor mikor dolgozik?
Mert ez egy fő probléma volt, nem volt annyi szabadsága a szülőnek, mennyien háborogtak.
Szerintem kínzás lenne. Egy anyagon, egy valamin keresztül igenis nehezebb keresztülszívni a levegőt, mintha nem lenne ott semmi. Igen, oxigénhiány nincs, mert a szervezet kompenzál, de attól még kellemetlen. Bár lépcsőzésnél én például már végképp nem szoktam bírni.
Főleg egy iskolára jellemző, hogy alapból nehéz lélegezni, mert semmi levegő nincs, mert a fázósak a hangosabbak, és 30-35 ember van egy teremben, de ablakot sokszor napokig nem nyitnak.
18-as
Azért nem gondolnak, mert a tinédzser korosztály osztja itt az észt, büdös nekik az iskola még így fél év szünet után is. Márpedig lesz iskola, egyet-egyet néha bezárnak, de ez a tavaszi bohóckodás biztos, hogy nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!