Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Olyan lehetséges, hogy minden...

Olyan lehetséges, hogy minden utasítás (maszk, fertőtlenítés) betartása ellenére mégis elkapom a koronavírust?

Figyelt kérdés

Tudom, h legjobb lenne itthon maradni, de már itthon voltam 3 hónapot és már kicsit sok volt

(19/L)

2020. jún. 30. 18:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehetséges.

Mondjuk én asztmás vagyok, gyenge immunredszerrel rendelkezem, mégis végig dolgoznom kellett. Maszkot nekünk nem kellett viselni. Kezet mosok mindig, bár én a vírus előtt is mostam. Olyan nagy fertőtlenítéseket nem csináltam/ csinálok amiket egyesek kitaláltak. Pl: Mindent lemosnak amit vettek. Gyümölcsökön kívül semmit nem mostam át. ( mármint pL. nem mostam el a konzerveket, vagy a dobozos tejet) Nem vetkőztem le az ajtó előtt, és nem mostam minden nap ki a farmeromat. Mégsincs semmi bajom. 1 kollégám sem lett beteg, pedig ők a kézmosást sem csinálták nagyon. Igazából én 1 embert sem ismerek aki beteg lett volna, vagy nekik lenne ismerősük aki beteg.

A lényeg, hogy elkaphatod akkor is ha steril vagy, és elkaphatod akkor is ha nem mosol kezet, tojsz az egészre. Az is lehet, hogy már elkaptad, csak észre sem vetted. A legtöbb ember észre sem veszi, vagy egyszerű náthának vélte ..

2020. jún. 30. 18:57
 2/6 anonim ***** válasza:
60%

Persze. Sőt a fordítottja is: magasról leszarsz mindent, és mégse kapod el.

Egyébként most a maszkhordáson és távolságtartáson kívül nincs korlátozás, menjél nyugodtan ahova szeretnél kérdező

#NEMARADJOTTHON

2020. jún. 30. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
58%
Csatlakozom, nyugodtan mozdulj ki. Forgalmasabb helyeket amúgy is kötelező a maszkviselet, de ha rendszeresen mosod mellette a kezed, akkor nem eshet bántódásod. Ha megint járványveszély lesz, úgyis korlátozod majd önmagad újra. Nem lehet berendezkedni egy olyan életre, hogy ki sem teszed a lábad otthonról és mentálisan, depressziót nézve szerintem sokkal nagyobb egészségügyi károkat okozol magadnak mint egy lehetséges fertőzés. Bár azokat sem értettem, akik az elmúlt hónapokban egy erdei vagy Duna-parti sétát sem engedélyeztek maguknak.
2020. jún. 30. 19:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Most érettségiztem. Szóval szerintem, ha nem mozdulhatnék ki, akkor begolyóznék. Az elmúlt 3 hónap alatt még az utcára se mehettem ki. Ráadásul végigtanultam az egész karantént.
2020. jún. 30. 19:44
 5/6 anonim ***** válasza:
76%
Ez politikai kérdés, nem egészségügyi. Ha azt akarják, hogy koronavírusos legyél, akkor az leszel.
2020. júl. 1. 07:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ahhoz vírus is kellene.
2020. júl. 5. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!