A liftbe beszállhat most (június 10) egyszerre két idegen?
Tehát megy a lift az utassal, és megáll a következő emeleten. Ilyenkor beszállhat az ember, vagy meg kell várnia a következő liftet?
A liftben még 1 méter távolság sincsen, ugye. Kell / kötelező ilyenkor maszkot viselni?
Nálunk munkában csak közvetlen kollégáknak és kísérletet igénylő személyek esetén szabad, különben tiltja a munkáltató.
Ez közelről sem jelenti azt, hogy ez általános érvényű bárhol. De azt jelenti, hogy épületen belül az épületi szabályzások is korlátozhatják ezt.
Továbbá az sem mindegy, mekkora a lift és van-e szellőző rendszere. Nálunk van 36 köbméteres és 18 köbméteres lift is munkában. Haveromnál a lépcsőházban 3 ember be se fér a liftbe...
Szóval nem egyértelmű.
Egyes liftekben láttam már olyan ábrákat, hogy ha beszál valaki, az forduljon a fal felé a sarokba és maximum létszám is korlátozott.
Tekintve azt, milyen sorbanállási szokások vannak a boltokban és mennyien tartják meg a 1.5 métert ... itt nem a szabályozás a lényeg, hanem a tömegek gondolodásmódja.
Távolságtartás és maszk nem azért létezik, mert a Gyíkember reggel a müzlimbe... Khmm. Hanem oka van.
Nos remélem nem volt teljesen haszontalan ez a pár sor és a troll válaszokkal szemben nem marad alul.
Javítás :
"kíséretet igénylő személyek"
És sry a helyesírási hibákért is.
Köszönöm a válaszokat!
Ezt azért kérdeztem, mert ma a lakótelepi liftbe (4 személyes, hering fíling) mellém be akart szállni még valaki. Én viseltem maszkot, ő nem. Megkértem, hogy ne szálljon be, de az ő álláspontja az, hogy most már nincsenek korlátozások és beszállhat.
Igazából csak tudni szeretném, hogy mi az irányadó rendelet ezzel kapcsolatban. Én azt gondolom, hogyha boltba, közértbe csak maszkkal lehet belépni, akkor csak járványveszély van még, nem? Pl: az óvodába be sem léphetünk, a kapunál leadjuk a gyereket, a gyereken kívül mindenki maszkban van, szóval szerintem még tart a veszély, de ezért tettem fel a kérdést, hogy ki mit gondol a dologról.
Persze, igazad van.
Zárt térben továbbra is kell a maszk. A lift eléggé zárt tér...
Ez korlátozásnak számít. A veszélyhelyzetet pedig fenntartják, a járványveszély nem múlt el.
Erről érdemes a lakógyűlésen is beszélni, illetve a közös képviselőt kikérdezni.
Én 4. emeleten lakom, én nem liftezem mostanában. Ezt is figyelembe lehet venni, ha egészséges vagy, hogy a lépcsőt választod.
A távolságtartási korlátozás, különösen zárt térben továbbra is fennáll.
Köszönöm a válaszokat!
A tizediken lakok, az soknak tűnik, pláne gyerekkel :-)
Közös képviselő figyelmébe ajánlom a 2020 július 20-áig érvényben lévő korlátozások elolvasását, amiben ez áll :
"Az egész országban érvényes, hogy az egy háztartásban élők kivételével mindenki köteles a másik embertől lehetőleg 1,5 méteres védőtávolságot tartani."
Forrás : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!