Barátnőmnek előttem volt pàr kapcsolata, nem kevés.. Nem is ez a lényeg, hanem hogy az egyik srácról kiderült, hogy volt pasija (lehet hogy pletyka).. Most attól tartunk, hogy HIV fertőzöttek lehetünk. Mennyi lehet az esélye ennek?
...előttem volt pàr kapcsolata, nem kevés... az egyik srácról kiderült, hogy volt pasija...
Most akkor mi a probléma, az hogy többről nem derült ki?
HIV szűrésről pár infó:
3héttel az aktus után lehet menni tesztre, addig nem mutatja ki a vírust. De ha csak pároddal szexeltél menjetek el egy gyors szűrésre.. be se kell jeletkezni pl Budapest Karolina rendelő.
Én, mint HIV fertőzött 1 év után tudtam meg magamról, tünetem kb semmi se volt csak a nyirokcsomóim voltak bedagadva nagyon és nem tudtam miért addig.
Nyugodj meg, M.O-n kb 4000 HIV fertőzött van aki kezelésen részt vesz ( ők akik már nem fertőznek gumi nélkül se) és van a másik csoport aki fertőz és nem tudja magáról, erről sajna semmi infó számban, nagy valószínűséggel nem leszel az... Illetve férfiként nem is olyan egyszerű ám elkapni, kb egy aktus során 10% esélyed van férfiként elkapni, nőként 90-95.
Remélem segített, ha még van kérdésed írj privátban.
A mai tesztek már két hét múlva kimutatják a HIV jelenlétét. A vénás tesztek nem igazán mutatnak hamis eredményt. Statisztikailag elhanyagolható mértékben előfordulnak ugyan hamis pozitív tesztek, ezért pozitív eredmény esetén mindig végeznek még egy megerősítő tesztet is. De hamis negatív eredmény nincsen. Ha negatív az eredményed, akkor az 100% negatív.
A HIV-nek nincsenek korai tünetei, fertőzöttség esetén 5-10 éves távlatban jelentkeznek tünetek. A HIV egy viszonylag nehezen terjedő vírus, ezért szerintem kicsi az esélye annak, hogy Magyarországon megfertőződtél. De ha mégis, akkor is ma már nagyon jó és olcsón hozzáférhető gyógyszereket használnak Magyarországon.
De önmagatok megnyugtatására menjetek el tesztre, illetve itt vannak a kért adatok is:
Magyarországon 1985. január 1. és 2019. szeptember 30. között összesen 3 965 személy HIV-fertőzöttségét igazolták - és ebben benne vannak az országban élő külföldi állampolgárok, valamint a már elhunytak is. (Jelenleg ez az utolsó nyilvános adat, mert a 2019-es IV. negyedéves adatokat még nem tette közzé a Nemzeti Népegészségügyi Központ.)
A megyénkénti eloszlás 1985. január 1. és 2019. szeptember 30-ig ez volt (nincsenek benne az anonim szűrések eredményei):
Bács-Kiskun: 90 fő
Baranya: 57 fő
Békés: 48 fő
Borsod-Abaúj-Zemplén: 55 fő
Csongrád: 70 fő
Fejér: 132 fő
Győr-Moson-Sopron: 74 fő
Hajdú-Bihar: 101 fő
Heves: 46 fő
Jász-Nagykun-Szolnok: 48 fő
Komárom-Esztergom: 41 fő
Nógrád: 28 fő
Pest: 2 103 fő (ebből Budapest: 1783 fő)
Somogy: 40 fő
Szabolcs-Szatmár-Bereg: 49 fő
Tolna: 30 fő
Vas: 30 fő
Veszprém: 66 fő
Zala:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!