Hogy lehet az hogy a koronavírus csak úgy eltűnik a föld színéről, úgy hogy a nyájimmunítás még nem alakult ki?
Kína = „szinte minden ország”?
Mert Kínán kívül kvázi bármelyik országot nézem, azt látom, hogy a járvány nem szűnt meg, maximum vannak/voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. Volt, ahol valóban alig több, mint egy hónapig tartott az első hullám, van, ahol 4-5 hónapig is. Van, ahol az első hullám után nagyon, van, ahol kicsit esett vissza a fertőzöttek száma. A világ egészét nézve a napi új fertőzöttek száma meg növekvő tendenciát mutat, néha jobban nő, néha szinte stagnál, de csökkenni nem igazán csökken. (Lásd: [link] )
Kedves #13-as.
Szerintem ez higiéniás, és betegség előzményektől függ. Olyan helyeken, ahol a higiéniás feltételek rosszabbak, és a koronavírus enyhébb törzsei már arattak, úgymond az influenza-szerű kategóriában, ott a covid19 falba ütközik. Bizonyos mértékű keresztimmunitás már van ellene. Ezért akadt meg Kínában, mert ott szerintem a modern városokat elmaradott falvak veszik körül, és azok ilyenek.
És ahogy nálunk a nyugdíjas otthonokban aratott a halál, de nem hallottunk ilyet hajléktalan szálóval kapcsolatba, annak az lehet az oka, hogy a korona enyhébb törzsei nálunk is itt járt. A nyugdíjas otthonok éppen azért vannak veszélyben, mert ott magasak a higiéniás feltételek, influenza és influenza-szerű járványoktól védettek voltak. És most épp ezért védtelenek. A hajléktalanok meg pont fordítva. A rosszabb higiéniás feltételek miatt ők az elmúlt években átestek az enyhébb koronákon, és most ezért védettebbek.
Szerintem egyes területek gyorsabb lecsengése mögött ez lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!